09-11-2013                                                        Bandiet Radio                                                  Door: Wilco

Het is rustig op de band, te rustig. Dit komt door het nieuwe beleid dat AT per 1 november heeft ingevoerd. Ach ja beleid nummer 27 zullen we maar zeggen. Alleen is het deze keer zelfs stil in het weekend en dat heb ik nog niet eerder meegemaakt. Jammer.

 

Maar goed, we gaan op bezoek bij een piraat die de zender uit heeft. Niet uit voorzorg maar door geluk want het aggregaat is ermee gestopt. Achteraf gezien komt het wel goed uit want AT is vandaag overal. Te jagen op mensen die een paar plaatjes draaien in de ether en gelijk een boete uitschrijven die kan lopen tot 45.000 euro.

 

Aggregaat

We gaan eerst naar de mast en de zender. De mast staat op 45 meter en hij kan ruim boven de 60 meter. Gezien de harde wind die afgelopen nacht het land trof hebben ze gekozen voor het zekere. Maar nu, nog steeds geen zender aan. Het aggregaat dat pas is gerenoveerd heeft het voor gezien gehouden.

 

De oorzaak is snel gevonden, geen oliedruk meer en geen druppel op de peilstok. Een paar liter olie erin en daar start het rokende gevaarte.

 

Zendertje

Dan de zender die weer opgestart moet worden. De eindtrap heeft vannacht waarschijnlijk een flinke knooi gehad. Geen spanning betekent zender uit en dus ook geen koeling. Dat vinden deze zenders (30 kW) niet fijn.

 

Het alternatief -want het wordt koud en donker- geen eindtrap erachter, maar gewoon de sturing op antenne. De stuurzender levert een vermogen van 1300 Watt. Dit signaal gaat naar de 2 Krantenboer antennes die 7,5 kW per stuk aankunnen.

 

Studio

Terug naar de studio  waar tenminste de kachel brandt en waar we worden verwelkomd met een heerlijk broodje hamburger. Tja het leven van impressiemaker is niet zo slecht.

 

De uitzending is dan wel niet geheel verlopen volgens plan, maar ze weten ook niet wat AT gaat doen, dus de zender gaat vannacht weer uit. Maar niet eerder dan de laatste fans zijn verdwenen uit de schuur en waar ze worden getrakteerd op een mooi optreden van artiesten.