16-02-2013                                         Bier en Plezier i.s.m. Smoor Fm Wilco                 Door: Wilco

We gaan dit weekend weer eens op pad ondanks dat ik druk ben thuis. De binnenkant moet eens worden gerenoveerd. Lekker schilderen, behangen en structuurpleister aanbrengen, maar af en toe moet je er even uit, en we hebben vakantie.

 

Daarom maar weer eens op bezoek bij een weekendmarathon, maar wel weer een aparte. Bij aankomst zie ik geen tent, maar een pipowagen zoals piraten dit noemen. Maar eigenlijk is het een grote schaftkeet op wielen.

 

Gammel de gammel

Gammel de gammel zou je zeggen met die bladveren boven de assen, maar daar hebben ze wat op gevonden, namelijk melkbussen onder het frame plaatsen om het geheel te stabiliseren.

 

Het hoeft niet groot te zijn om toch veel mensen in deze ruimte te krijgen. De 50 man op de vrijdagavond was dus proppen geblazen, en voor de zaterdag hebben ze er toch maar een tent bij geregeld. Niet groot, namelijk 3 bij 3 meter, dus de rest moet maar buiten staan.

 

Zendapparatuur

Dit jonge team heeft alles in eigen beheer behalve het aggregaat om de 2 kilowatter te voeden. Dat is een Elenos T2000/2, de 2 staat voor de 230 Volt-versie.

 

Dat gehuurd spul de garantie geeft dat het goed is, klopt niet altijd, namelijk het eerste aggregaat heeft het al begeven, dus een tweede aggregaat werd snel geregeld.

 

Helemaal zelfbouwmast

De mast dan, 35 meter met erin 2 gepiekte antennes, zorgt ervoor dat het zendvermogen te horen is op de radio. De mast is geheel zelfgebouwd, helemaal tot aan het frame. Met een tractor ervoor wordt de hydraulica aangestuurd om deze mast te hijsen en te kantelen. Een leuk onderwerp is de hijsinstallatie, een oud wormwiel meter achter een hydromotor.

 

Om vervolgens weer terug te gaan in de studio, maar eerst nog even een kijkje in het zenderhok. Euh, zenderhok? Het is een heel oude caravan vol met citaten en geschikt voor de zwarte cross, maar wat een bende in de keet. Tussen  matrassen en weet ik niet wat voor zooi staat de RVR-stuurzender met de Elenos-eindtrap.

 

Apparatuur

De studio maar weer in, waar de muziek wordt gedraaid vanaf 2 platenspelers van Reloop, type RP1000Mk3, met ertussen een Behringer DX2000 en ook de digitale liedjes (MP3) wordt ten horen gebracht door het programma BPM.

 

Na het gastvrije ontvangst wordt het weer eens tijd om richting Ommen te gaan, naar de volgende piraat.