9-1-2013                                                             Bleistarte FM                                   Door: Remco

Het was de tweede week van januari waarin deze jongens zich gingen voorbereiden op een lang weekeind draaiplezier op de 96,50 MHz. Dit team heeft live gedraaid vanuit een café, ergens in NW-Overijssel.

 

Om alles in de lucht te krijgen gingen daar de nodige voorbereidingen aan vooraf. De draaibar was een probleem. Deze was zo groot dat hij niet door de normale entree paste. Zo moest er dus naar een andere manier gezocht worden om de draaibar boven te krijgen. En ja die vonden ze.

 

Niet of net?

Via de cafetaria hebben ze hem naar boven gebracht, dat ging gelukkig maar net. Daarna werd het tijd om de mast op te zetten op een nabijgelegen plek en gingen ze verdere toebehoren aansluiten.

 

Toen kwam er nog een klein probleempje: de mast moest een stukje verzet worden omdat er een boot uit de loods gehaald moest worden. De mannen hadden dit gelukkig zo klaar. Toen alles gelukt was hebben ze de zender op 9 januari om 22.00 aan kunnen zetten.

 

Het team bestond uit zes personen. Vier mannen van de Bleistarte radio, samen met Harry in de Warry en de Appe amateur

 

De sound

Het geluid kwam uit een Orban Optimod-FM 8200. U kent hem wel en de sound was mooi en niet te druk om prettig naar te luisteren. De spraak werd ondersteund door de voiceprocessor DBX 286a. Dit toestel hadden ze tweemaal achter elkaar staan, zoals je kunt zien op de foto’s

 

Studio

Vinyl, vinyl en nog eens vinyl sloeg hier de klok. Heel enkel werd er gedraaid van de computer of laptop voor de jingles. Vinyl werd hoorbaar gebracht op de wel bekende Technics sl-1200mk2. Het mengpaneel was van het merk D&R.

 

Verder draaiden ze ook nog met ouderwetse cassettedecks, tweemaal van het merk Technics. Zoiets zie je niet vaak meer in deze tijd. Maar wel mooi om een te zien.

 

Mast

De mast was ongeveer 60 meter hoog en van boven tot onder gegalvaniseerd, met daar in vier antennes van de bouwer Krantenboer.

 

Zender

Dit team draaide met een Elenos T-1800 als eindtrap. Op zaterdagmiddag ging het even niet zo goed meer met de zender en zakte het vermogen in. De mannen wisten zo niet waar het aan lag, en daarom hebben ze voor de zekerheid later op de middag een andere zender aangezet. Dit om te voorkomen dat de zender het helemaal zou begeven.

 

Optredens waren er van onder andere Jan de Rijke, de Kurke amateur en Sylvia Swart. Kortom, een geslaagd weekeind vol draaiplezier.

 

Ik wil de heren bedanken voor hun gast vrijheid.