21-11-2013                                                        Combi Team                                                     Door: Wilco

Al vele jaren ben ik te gast bij dit station waar ik me behoorlijk thuis voel. En net als vorig jaar mag ik me bij dit team uitleven op de Nederlandse radio.

 

VDS

Maar we krijgen -net als vorig jaar- te maken met de VDS oftewel de Vrienden van Dorpskern Staphorst die het legale zendfeest verknallen door ergens een illegale zender neer te pleuren.

 

En jawel hoor, er is weer een signaal op een andere frequenties dan de legale die ze hebben toegewezen van het AT. Maar dit duurt niet lang, want AT is bezig de zender te ontmantelen en dankzij Whats App zijn velen gaan kijken hoe de zender uit de mast werd gehaald. Nou dat ging dus via natuurkunde, zwaartekracht dus.

 

Terug naar de studio waar de legale zender rustig staat de draaien op 25 watt maar alles kan op 1 kW. Onder het motto: voorzichtig de eindtrap in, voorzichtig de eindtrap uit. Maar soms moet je deze logica gewoon niet willen begrijpen.

 

Alweer AT

AT die een inspectie uitvoerde vond het wel prima, maar had toch wat vragen over de tweede antenne die in de mast hing. Namelijk: waar deze voor diende? Dat is niet zo moeilijk vertelde het team. De andere antenne is kapot en hangt er wat bij, al zat de coax er ook nog aan.

 

Vreemd allemaal. En dat vond AT kennelijk ook want tijdens de meting was het signaal op de meters in Hoogeveen te zien. Een signaal dat van deze locatie afkwam.

 

Ik heb er helemaal geen verstand van en het team ook al niet, dus het blijft wazig. Teamleden zijn druk in de studio want in deze bar gaat altijd van alles mis, maar waar wel bijna alles mag.

 

Studiogasten  Filmpje zender VDS

 

Vergadering op 9 november 1 van de velen want er wordt meer gelachen dan vergaderd, wat een volk