15-06-2013                                                        Vrienden van de Disco Jan                                         Door: Wilco

Het is zaterdag en ik luister naar de radio. Dan gaat bij deze zender de microfoon open en zegt: ‘U luistert naar de Vrienden van de Disco Jan.’ Dan wordt het stil, stil bij mij.

 

Op 27 mei 2012 is Disco Jan oftewel Jan Martin overleden en vandaag luisteren we naar zijn verjaardaguitzending. Hij zou 33 jaar zijn geworden.

 

Adres

Ik krijg steeds meer het gevoel dat ik daar bij wil zijn en niet achter het huis blijven zitten. Terwijl ik dat denk hoor ik ze het adres op de radio melden. Ik besluit er naar toe te gaan.

 

Voordat we naar de studio gaan,  breng ik eerst een bezoekje aan het graf van de Disco Jan. Daar waar ik ruim een jaar geleden ook stond om afscheid te nemen van een bijzonder geliefde etherpiraat. Het zonnetje schijnt net als een jaar geleden tijdens de begrafenis.

 

Niet vergeten

Een bijzonder mooi graf met veel bloemstukken en teksten erbij. Zo wil je het eigenlijk niet zien, maar dat hij niet is vergeten, is wel heel duidelijk.

 

Met een brok in de keel gaan we naar de studio, waar de vrienden van de Disco Jan aanwezig zijn. Helaas zijn er op dit moment nog niet erg veel, maar welkom zijn we zeker en er is koffie.

 

Alles is een beetje provisorisch opgebouwd, luxe kende Jan ook niet echt, al had hij de studio destijds ruim voorzien van alle apparatuur. Logisch want 20 jaar etherpiraat krijg je wel de nodige spullen.

 

Regen

Typisch, het begint te regen en te hozen, net zoals de dienst, alsof het zo moest zijn. We praten nog wat over Jan Martin en het is wel duidelijk: hij wordt gemist, maar we moeten het doen met onze herinneringen.

 

De mast staat niet bij de studio maar als je bij de oude woning van Disco Jan staat, zie je duidelijk de mast staan, bijna in zijn voortuin. Toeval?

 

Ik wil niet naar de mast, we houden het bij de uitzending te nagedachtenis van Disco Jan, en de SMS berichten stromen binnen met eigenlijk maar één kerntekst.

 

Respect jongens.

 

Filmpje Vrienden van de Disco Jan