22-02-2013                                                                        H.I.V.                                                   Door: Wilco

Dit weekend draaien we bijna weer op volle toeren met impressies en er zijn zelfs meer aanvragen dan we aankunnen.

 

We zijn welkom bij Station H.I.V. wat staat voor het illegale virus. Bij een virus gaat het op en neer met de stemming en ook bij deze jongens. Veel geluk hebben ze niet.

 

Frequentiewissel

Ze draaien een doordeweekse marathon maar daar dachten meerdere piraten over, want tot 4 keer toe heeft dit station de frequentie veranderd omdat een andere piraat over hen heen zat te draaien. Zo flexibel als ze zijn gaan ze voor de luisteraar en niet voor eigen belang. Enkel frustrerend is het wel, en zeker door de week waarvan je weet dat het rustiger is op de band.

 

En een briefje

Het verbaasd me wel dat ze er zo rustig onder blijven. En dan komt er ook nog het AT bij, en weer blijven ze rustig. Ze mogen doordraaien totdat de officiƫle brief er is en daarna is het op voor eigen risico wettelijk gezien.

 

Verkassen

Vrijdag rond 09.30 uur wordt de mast verplaatst terwijl de zender in de nacht is uitgegaan vanwege de brief. Maar om al in het donker te gaan werken en zeker met deze kou, daar wagen ze zich niet aan.

 

Als je denkt dat verkassen veel werk is, heb je het mis. De antennekabel wordt ontkoppeld en de mast ingeschoven om vervolgens met een tractor enkele meters naar een ander perceel te verplaatsen. Aan locaties hebben ze geen gebrek, waardoor je toch kan zeggen dat er voldoende draagkracht is om onze muziek ten gehore te brengen.

 

Nieuwerwetse R&S-zender

De mast die rechtop naar de volgende locatie wordt gebracht is ruim 50 meter hoog met erin 4 breedbandantennes. De zender is een bekende. Het merk is namelijk een R&S, enkel het type heb ik nog nooit gezien. Het is een 2x3 kW-zender maar er ontbreekt een lade waardoor ze met 3 kW aan de band zitten. Geen buizenzender, alles is transistor

 

Soundprocessing

In eerste instantie had dit station geen geheimen over de processing maar nu wel. Een beetje verassing houden ze wel van, dus daarom geen foto van het geheel. Toch wil ik wat verklappen: het is een DSPX, maar welke?

 

 Het is mooi geweest we gaan even aan het werk voor een storing om vervolgens weer op impressie te gaan naar de volgende piraat.

 

Filmpje mastverplaatsen