05-10-2013                                                                        HPT                                                       Door: Wilco

Soms is het hier net de Donald Duck met de vraag waarom er zo weinig impressies zijn vanuit Gelderland. Nou hier heb je er één vanuit Gelderland.

 

Eerlijk is eerlijk, er moeten wel aanvragen zijn, want komen uit eigen beweging dat doen we niet om gezeur achteraf te voorkomen.

 

Piratenbloed

Deze jongens ken ik, en het is voor mij meer een reünie dan een impressie. Thuis de impressie alvast schrijven voordat ik er ben geweest is eigenlijk geen probleem. Want deze jongens hebben het piratenbloed al vele jaren in hun aderen. Een hardnekkige virus. Dus op naar het HPT met hun jaarlijkse marathon.

 

Zoals bij elke piraat worden we welkom geheten maar voor mij heeft dit station altijd iets extra’s. Het zal de leeftijd zijn van mij en deze groep piraten. Oude jongens krentenbrood en er werd mij een kopje koffie aangeboden.

 

Koffie verkeerd

Koffie, nou ik weet het niet. De vorige keer had ik er een week last van maar deze keer gaat het goed. De piraat die destijds geen koffie kon zetten is gedegradeerd en terecht.

 

Studio

De studio ziet er netjes uit en in eerste instantie denk je dat er weinig apparatuur staat. Maar als je goed kijkt zie je dat de groepsleden de beschikking hebben over draaitafels, CD, MD en een computer. Dus alle bronnen zijn aanwezig en elke piraat heeft zijn eigen voorkeur.

 

Het is nog vrij rustig, maar vanavond is dat wel anders. Volle bak gaat het worden, net als elk jaar. En dat nu voor de elfde keer. De bezoekers hebben veelal geen zendverleden maar dat het een feest gaat worden met de opgetrommelde artiesten is wel zeker.

 

Zendlocatie

We gaan naar de zender die 200 meter verder op staat, maar om er te komen verjaag je bijna een tank brandstof, een mooie locatie dus.

 

Een 50 meter voormalige zendmast van het Duitse leger staat in een weiland met bovenin 2 breedbandantennes. In een aanhanger staat de zender en de processing. Het is een T-1800 die ook precies het vermogen levert, al heeft de buis een knauw gehad maar hij voldoet nog prima.

 

De processing is een DSPX-mini gecombineerd met Breakaway.

 

Terug naar de studio waar we worden getrakteerd op een bordje nasi van zeer goede kwaliteit;  een ruime 8 hiervoor.

 

Muziek voor iedereen

Wat ik zelf mooi vond tijdens deze impressie is een gesprek met een ouder van een behoorlijk verstandelijke jongen van 19 met een IQ van iemand van 2. Van Frans Bauer is hij fan en hij is al bij veel concerten geweest en ook met Fransje op de foto.

 

De jongen houdt van herkenbare Nederlandse platen zoals onze muziek. Bij nummers die hij mooi vindt zie je hem met zijn vingers tikken op zijn broek, met de melodie mee. En er verschijnt een lach. Communiceren met deze jongen is bijna niet mogelijk maar dat is niet nodig als je dit ziet. Soms hoeft het allemaal niet zo moeilijk te zijn.

 

Een leerzame maar vooral een gezellige ochtend en een deel van de middag.

 

 Filmpje HPT