31-8-2013                                                           Jong en Gries                                                  Door:  Wilco

Na lange tijd afwezigheid gaan we vandaag weer eens op bezoek bij een piraat. De laatste dag van de maand en het is behoorlijk rustig geworden door de vele dwangsommen van maximaal 45.000 euro. Maar dit weerhoudt velen er niet van om door te gaan. Gelukkig maar.

 

Zo zijn we vandaag geland bij Jong en Gries ofwel jong en oud. De naam van deze piratengroep laat zich wel raden, denk ik. En anders zeggen de foto’s het wel.

 

Geen AT?

 Geen AT gezien was de eerste vraag. “Jazeker”, was het antwoord. “Gister al.” Ik kijk vreemd gisteren al? Ja hoor en daar voor was er al politie bij de grote zendmast van 80 meter met boven in 6 breedbandantennes. En nog steeds geen brief, afkloppen maar.

 

Vreemd

AT’er De Boer hebben ze zelf nog gesproken bij de mast. Alles zat binnen de lijntjes en een inbeslagname of brief is uitgebleven. Vreemd maar wel een welkom iets natuurlijk. Prettig weekend waren de woorden en hij lachte bij het wegrijden. Heel  vreemd.

 

We kijken vanuit de studio naar de mast die een eindje verderop staat. Het is een prachtig gezicht, en zeker met de maïs ervoor. Camouflage noemen we dat.

 

Soundprocessing

De studio laat ons zien dat veelal vanaf vinyl wordt gedraaid en voor de andere  groep staat ook de PC klaar vol met muziek. Keuze zat dus.

De processing is niet te zien al staat er wel een setje Behringer er tussen zoals de MDX4000, de tweebander processing en de EX3100, voornamelijk voor de stream. Bij de zender staat een PC met softwareprocessing van Breakaway.

 

We gaan weer naar Ommen nadat ik weer een gezellige middag heb gehad. Alleen een tekst schrijven, dat gaat me steeds moeilijker af.