20-09-2013                                        Clubje KDS                                      Door: Gup

Even een weekendje draaien met de nieuwe mast. Dat was de bedoeling van clubje Kids uit de provincie Groningen. Een paar piraten bij elkaar met het hart op de juiste plek.

 

Via de 100.00 MHz werd het hele weekend zonder problemen een progamma de ether ingeslingerd en dat in stereo en RDS.

 

Mast

De mast van dit station was nog bijna kersvers en zelf gebouwd. Het betreft een mobiele 5x12 meter constructie die hydraulisch omhoog gezet en elektrische uitgeschoven wordt.

 

Bovenin hingen 4 antennes van een bekende bouwer met 1 fabrieks koppenbalk. Al-met-al was de mast goed voor een hoogte van 60 meter. Omdat de antennekabel niet lang genoeg was kon de mast niet helemaal uitgeschoven worden.

 

Over de zender valt weinig te vertellen. Een leuke set goed voor 5  kW en in combinatie met de mast werden er verre afstanden overbrugd.

 

Soundprocessing

Als mengijzer had het team de welbekende Dateq Apollo met daar op aangesloten 2 JB System draaitafels. Twee Denon CD-spelers waren 19 inch kastjes weggebouwd en ook een computer was aanwezig, zowel voor muziek als voor de verzoekjes.

 

Het Behringer echobakje voegde nog wat galm toe. De  soundprocessor 3FM-t van Omnia turbo was inmiddels ingeruild voor een DSPX-mini met daarop aangesloten een RDS-systeem. Dit setje stuurde het geheel via een straalset door naar de zender.

 

Studio

De studio was opgezet in een tent op een andere locatie dan de mast. De tent was gezellig aangekleed met achterin het bar- en draai gedeelte. Buiten kon men een hapje nuttigen bij de snackkar die voor dit evenement was ingezet.

  

Ik wil de jongens bedanken voor de gastvrijheid en de sapjes