23-02-2013                                                                        KVS                                                       Door: Wilco

Het is al een mooi poosje geleden dat ik bij KVS ben geweest in de Sallandse streek. Ik verwachte eigenlijk wel veel bekenden,, al gaat de tijd zo hard dat gezichten snel veranderen als je 16 bent en 7 jaar later weer terug komt.

 

Nieuw team

Maar geen bekende gezichten, want van het team destijds is niet veel meer van over. Er staat een compleet nieuw team, maar de naam blijft in ere. En weer zetten ze een krachtig signaal dit weekend aan de band. Het is berekoud als ik de auto uitstap, maar wat wil je ook. Ze zitten midden op een open vlakte en de gevoelstemperatuur lijkt wel -10 graden, maar in werkelijkheid is het -2.

 

Een mooie locatie en ook een mooie keet waar ze inzitten wat doet denken aan een aprè ski-keet. Binnen is het in elk geval warm, en de bezoekers zitten gezellig aan de stamtafel waar ik van harte kan aanschuiven.

 

Een stukje geschiedenis

Deze streek en deze mensen blijven me altijd boeien. Het is veenvolk van oudsher. Wat vaak betekent: hard werkend en toch voor elkaar klaarstaan zodat ze zelf problemen oplossen. Wat hiervan over is weet ik niet, maar toch proef je de oude sfeer, wat me bijzonder aanspreekt.

 

Wilco, de gasmonteur

Gas, daar stinkt het na, jongens. Ach welnee, de kachel stinkt altijd zo, zeggen ze. Maar ik voel me niet zo rustig en vraag om de bus met reiniger die veelal voor oude platen is bedoeld. De klep van de kachel doen we open sprayen wat op de verbindingen, en ja hoor het is duidelijk: een gaslekje.

 

Zendapparatuur

Genoeg hierover, we gaan naar buiten naar de zender en de mast die op 50 meter staat. Het betreft weer een oude legermast uit Duitsland met erin 6 breedband antennes. De zender, waar denk je waar die in staat? Jawel in een paardentrai…, ach laat maar. Het betreft een Elenos-setje goed voor een vermogen voor 5 kilowatt.

 

Processing

Lang genoeg buiten geweest we gaan naar de studio waar voornamelijk vanaf vinyl wordt gedraaid. De muziek is goed en klinkt lekker, al vinden ze zelf dat het beter kan met de soundprocessing. Dat is een Vorsis die afgesloten in de een kist staat.

 

Met klappertanden van de koude verlaten we de studio om naar de volgende piraat te gaan.