20-09-2013                                                        Kachel FM                                                         Door: Wilco

 

Een korte Impressie van kachel FM. Een station dat –voor mij- één van de mooiste is om naar toe te gaan. Veel spektakel en een prachtige entourage er om heen.

 

Dit keer zijn we wat vroeger zonder alle poespassen. Want het is vrijdagmiddag, overdag dus, en het feest der feesten moet nog beginnen.

 

Illegaal?

Kachel FM is een legaal feest maar toch zijn ze te horen op een illegale frequentie. Dus we zoeken eens een keer de illegale zendmast op, alleen dat valt nog niet mee.

 

Een beetje toerend door de provincie, zien we een hoge zendmast staan nabij Zwolle. Dat is ver uit de buurt van Kachel FM dus weten we niet zeker of het wel gaat om deze zender. Maar er komt geen signaal uit de zender en er is ook geen enkele activiteit te zien. Dus gaan we maar naar kachel FM zelf om verhaal te halen.

 

Legaal op 107 MHz

Helaas, ze weten van niets de zender. Hun eigen zender op 107 MHz staat gewoon aan en daar hebben ze een vergunning voor gekregen. Ik ben verder vrij om rond te lopen en te fotograferen, dus doen we dat.

 

En als eerste is dat eens de binnenkant van de enorme Kachel bekijken. Het is een giertank die verticaal staat met de letters Kachel FM erop. Alleen de kachel brandt nauwelijks. Vanavond dan staat deze giertank rood en rood gloeiend te blazen, prachtig.

 

Voor degene die hier nog nooit is geweest zou ik zeggen: probeer het in 2014 eens.