06-04-2013                                                                        Klotskoppen                                     Door: Wilco

Vandaag blijven we in Overijssel, althans dat dacht ik. Het halve land doorcrossen voor impressies doen we bijna niet meer vanwege de crisis en de hoge brandstofkosten, maar binnen een bepaalde straal pakken we uitnodigingen wel op.

 

Het is een hele toer om bij de Klotskoppen te komen. Vanuit Ommen ga ik Gelderland in om vervolgens in Flevoland weer terug naar Overijssel te komen, een hele toer dus en vele kilometers verder.

 

Frisse neus

Ik stap de auto uit en gelijk wat me gelijk opvalt, is de frisse lucht van vee, gras en natuur. Heerlijk, maar voor een frisse neus komen we niet.

Als we in de studio zijn is het even wennen voor je ogen. Het is er namelijk donker en zeker als je vanaf buiten komt met de snufferd in de zon.

 

Een bijzonder plezierig welkom krijgen we, de sfeer is erg prettig te noemen. Gastvrij allemaal dus, en ik begin gesprekken met bezoekers die ik niet eens ken. Kortom, een drempelvrije piraat met dito bezoekers.

 

Goed doel

Vinyl is hier wat de klok slaat, een dual CD-speler staat er maar deze is alleen voor de vele jingles en mededelingen. Want de opbrengst van deze uitzending gaat naar een goed doel, en het goede doel zit nu achter de draaitafels.

 

Aangepaste tractor

Een jongen die zeer ernstig ziek is geweest, daardoor verlamd raakte, en niet meer kan lopen. Een behoorlijke beperking dus, maar nog meer beperkt is zijn toekomst. In de landbouwsector is hij bezig met een opleiding maar zonder aanpassingen in een tractor komen lukt niet.

 

Geld is hiervoor nodig, en dat gaat lukken, zie ook de link naar deze blog.

 

Mastje kijken

We gaan naar de mast die elders staat en weer maak ik een hele rit door provinciƫn heen om er te komen. De mast staat op ruim 50 meter hoog met bovenin 4 gepiekte antennes met de Krantenboer-koppelbalk. Een geheel eigen mast, hij is zelf ontworpen en zelf gelast.

Geen versatower-delen erin maar een constructiemast die doormiddel van een hydraulische cilinder in 1 keer omhoog wordt gebracht.

 

Zender

De zender betreft een 5 kilowatt zware Elenos met een eigenbouw sturing ervoor. De processing die komen we niet te zien, want die staat weer elders. Namelijk in de woning waar de mast naast staat, maar het betreft Breakaway.

 

Ik ben wat langer gebleven als ik had verwacht. Mooie gespreken in het weiland hebben geleid dat ik verkleumd maar met een zeer goed gevoel naar Ommen ga.

Succes en graag tot de volgende keer.