07-04-2013                                         L.P.G                                                  Ingezonden door Wessel

Deze keer een impressie vanuit Gelderland en wel Station L.P.G ( Lekker Potje Grolsch). Ze draaiden via de 104.1 MHz een weekendmarathon.

 

Het team startte op donderdagavond, maar de marathon werd al snel onderbroken door de heren van het Agentschap Telecom op vrijdag, tegen het middaguur. Een briefje dus die kan rechtstreeks de brandton in kon, bij wijze van spreken.

 

Lekker verkassen

De oplossing: verkassen dus, een weiland verder op bood uitkomst. Dus de mast van 65 meter ging weer plat en elders opbouwen maar weer. Alleen zo snel gaat dat niet altijd, pas rond 20:30 uur was het signaal weer te horen.

 

De mast stond dus weer met bovenin 2CTE zendantennes, en onder de mast de zender, goed voor 700 Watt. Het signaal kwam uit een Prais-1000 als eindtrap met ervoor een Suono-sturing

 

Provider plat

We gebruikten geen straalverbinding maar via internet werd de audioverbinding tot stand gebracht. Het team gebruikte hiervoor de software audio-TX op de PC. Dat ging goed tot 4 uur in de ochtend omdat een grote provider storing had. Dit was dus bufferen geblazen, jammer maar je doet er niets aan.

 

Om 10:00 waren alle problemen opgelost bij de provider en kon de uitzending probleemloos worden hervat.

 

Studioapparatuur

In de studio werd de muziek vanaf 2 Technics platenspelers en CD-speler gedraaid met tussenin de DX2000, het bekende mengpaneel van Behringer, waar ook nog een laptop op was aangesloten. Zowel MP3 als CD vonden hun weg naar de luisteraars, maar het meeste kwam toch van single en LP.

 

De processing gebeurde softwarematig, en wel via Breakaway

 

Zondagmiddag werd de uitzending verzorgd door een aantal dames, wat uiteraard een prettige sfeer creƫerde.

 

 Filmpje LPG