09-03-2013                                                                        PCB                                                       Door: Wilco

Onlangs ontving ik een mailtje voor een impressie, en wel een thuiswedstrijd, maar wel een vreemd mailtje. Wacht, ik laat hem even lezen:

 

Hallo Wilco,

Kom je nog een impressie maken bij de PCB?

Cafe xxxxx, en de consumpties zijn voor onze rekening!

Tenzij je met 100 man komt, en allemaal bacos besteld; -)

Thuiswedstrijd voor jou. We stellen het zeer op prijs!

 

Kijk, nu heb ik zo geen 99 man in mijn vriendenkring dus laat ik het mijn zoon het lezen om aan dit aantal te komen. Nee gekheid, uiteraard is de drempel bij dit station wel erg laag, maar dat is toch altijd al bij piraten. Altijd ben je welkom, ook als ze geen impressies op de site willen.

 

Irish Pub

 Dus stappen we in de auto op deze regenachtige sombere dag om naar PCB te gaan. Het is een café waar ze zitten, een Irish Pub maar wel een hele mooie. Ik ben bijna meer geïnteresseerd in het café dan de zender die er draait, dus nemen we rustig een kijkje op deze locatie.

 

Dan nu de uitnodiging. Ik ben van harte welkom maar niemand weet van mijn komst, maar ze vinden het allemaal prima.

 

Een weekend muziek op de radio dus, maar alle frequenties zitten al vol en daarom is er gekozen voor een frequentie iets hoger in de band namelijk de 98.20 MHz.

 

Je wordt ouder papa

Ik ben nog wat duf na een avond met mijn zoon en een biertje aan de keukentafel te hebben gehangen, maar goed. Ik krijg koffie en daarna gaan we naar de zender.

 

In eerste instantie wilden ze met 2 kilowatt aan de band gaan draaien maar er ontstonden stroomproblemen, wat resulteerde in een vonkenpartij. Besloten werd om het wat rustiger aan te doen en een oude Telefunken- eindtrap wordt er nu gebruikt goed voor 600 Watt.

 

Mast

De mast staat op een hoogte van 30 meter met een enkele breedband antenne erin.  De zender staat een keer niet gestald in een paardentrailer maar in een oude Trabant, een keer wat anders.

 

Terug naar de studio waar het tenminste droog en warm is, en waar de meeste muziek van vinyl wordt gedraaid, maar ook CD’s en MP3’s vinden er aftrek. De charme van vinyl blijft het mooist, vertelt de piraat die nu draait.

 

Processing

Een klein kijkje bij de processing, al was dat even zoeken. Wat blijkt? Een heel klein schermpje staat achter de platenspelers, oftewel de monitor van een PC met Breakaway.