22-03-2013                                                                        SBS                                                      Door: Wilco

Het derde jaar dat SBS aan de band is met zijn jaarlijkse marathon. Een groep piraten dat afzonderlijk normaal uitzenden en die dus nu de groep SBS heten.

 

 Vorig jaar was ik ook uitgenodigd maar ben thuis in slaap gevallen, maar vandaag zijn we van de partij. Een mooie locatie maar het is koud berenkoud, en alles moet nog worden opgebouwd, betreft de zendinstallatie, want de bijzondere mooie studio is al klaar, een motorhonk wat dit weekend het domein is van een piraat.

 

Extreem heet

Van alle gemakken is het honk voorzie, een warme houtkachel staat achter het mengpaneel te branden, geen overbodige luxe maar zo heet als deze kachel brand is erg extreem.

 

Muziek zat aan boord, veel vinyl staat al opgesteld maar ook MP3 en CD’s. En het steeds minder geziene mengpaneel van Behringer de DX1000 omdat de opvolger de DX2000 steeds vaker tussen alle piratenapparatuur staat. De processing met als hoofd een Omnia 3Fm-T, aangevuld met een DB-Max.

 

De opbouw

Opbouwen van alles is het mooist om te zien. Op de avond van bier en plezier ben ik vrijwel nooit aanwezig. De mast staat al maar moet nog worden afgebouwd; de antennes en de koppelbalk zitten al in de mast.

 

De zender staat uiteraard naast de mast en ook daar staat geen kleine jongen in, namelijk een complete RVR-zender van 30 kW. Enkel 30 kilowatt komt er niet op te staan dit weekend. Een vermogen van tussen de 10 a 15 kW is ook nog hoog zat.

 

Mastje

De mast is een prachtig exemplaar en geruisloos gaat hij van verticaal naar de horizontaal, om vervolgens rechtop te worden gehesen doormiddel van lieren en katrollen tot een hoogte van 87 meter.

 

Met bovenin 6 fabrieksantennes, model AJ1FENA met productiedatum 28 september 2012 bijna nieuw dus. Wat helemaal nieuw is, is de koppelbalk, home-made (By Krantenboer)maar wel één die er enorm professioneel uitziet.

 

Gehaktballentest:

We gaan terug naar Ommen, maar niet voordat we een gehaktbal hebben gekregen. Helaas, deze jongens kunnen beter gaan draaien dan zich bezig houden in de keuken. Dat is ze beter toevertrouwd.

 

Helaas is de uitzending rond 15:30 gestaakt door de heren van het AT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Filmpje Mast opzetten