26-10-2013                                                         V  V Combinatie                                              Door: Wilco

Na een korte vakantie samen met mijn zoon in Turkije wordt het weer eens tijd om de Hollandse bodem te voelen. En dat gaat het beste bij een Nederlandse piraat. We gaan een klein stukje het mooie Twente in waar ik al een tijdje niet ben geweest. Op naar de V V Combinatie.

 

Ongelukstreffer

Donderdagavond is de zender aan gegaan maar veel plezier hebben ze daar niet aan gehad. In minder dan 20 minuten was AT er al met de brief. Dit noemen we een ongelukstreffer, maar van stoppen is geen sprake al gaat de verplaatsing niet gelijk. Ze wachten tot het daglicht wordt zodat het hele circus gemakkelijk kan worden verplaatst.

 

Zaterdag komen we aan en alles gaat nog goed. De keet waar het duo wegdraait wordt voorzien van een extra tent. Aan bezoekers geen gebrek. Nu blijkt maar weer dat het piratengebeuren nog steeds enorm in trek is.

 

Dwangsommetje

De piraten nemen ons nog mee naar de oude studio waar een dwangsom op staat. Alles staat er nog maar helaas staat er een dure dwangsom op van max 45.000 euro. De mast naast de studio staat er ingeschoven bij, al kan hij wegens een defect niet omhoog.

 

Leuk is wel dat deze oude mast van Twentekanaal is geweest. De meesten kennen dit station wel, al deed deze vreemde mast me meer denken aan een KI-station.

 

Mastje kijken

Maar dan gaat het alsnog mis. Nee geen AT maar er is geen modulatie meer te horen op de radio. We gaan naar de mast die een stukje verderop staat, en daar is al een team bezig om de verbinding te herstellen, maar dit gaat niet zomaar.

 

De verbinding die via een strem loopt krijgen ze niet voor elkaar. De zender blijft aan tijdens het herstel en staat op ruim 10 kW dat in 6 breedbanders op een hoogte van 55 meter wordt gepompt. Alle zendapparatuur is in eigen bezit.

 

En dan volgt er ook nog een WhatsApp  met een bericht en foto dat AT gesignaleerd op 3 à 4 km. De zender gaat uit en maar hopen dat AT voorbij rijdt.

 

We wachten het herstel niet af en rijden weer richting Ommen. Zonder het geluid van dit station. Geen enkel station trouwens want mijn autoradio geeft geen display weer. Stuk dus.