27-01-2013                                        Zender WKD                                               Door: GuP

Op uitnodiging was ik te gast bij een jonge marathonzender die draaide onder de naam WKD. Dit team ging een heel weekend lang draaien via de 100.00 MHOz in mono maar wel met RDS.

 

Zender

De zender was in dit geval een Elenos T800 met daarvoor een Suono-stuurzender.. Deze stond rustig te blazen op een 600 Watt. Ondanks dit vermogen draaide het zendsetje goed weg.

 

AT, weg ermee

Zondagmorgen is de zender nog even uit geweest omdat het AT in de buurt was. Maar dit mocht de pret niet drukken want ‘s middags stond die alweer aan.

 

De mast was een mobiele kokermast. Deze was niet helemaal uitgeschoven maar ook dit mocht de pret niet drukken. In de mast hingen 4 Brescia-antennes met koppelbalk.

 

Processing

Er werd bij dit team veel van computer gedraaid met het bekende OTS DJ. Als mengtafel werd er gebruik gemaakt van de bekende DX2000. Om het geluid een extra slinger te geven stond er de bekende soundprocessor MDX8000 compleet met de Ultrafex en Edison.

 

Waarom de stereocoder het niet deed is mij onduidelijk gebleven, maar het geluid viel niet tegen.

 

Studio

De studio was ruim en toch gezellig aangekleed. Her en der hing genoeg aan de muur en er was ook een zitgedeelte aangebracht. Om het hele zaakje warm te houden werd er op hout gestookt, lekker gezellig dus. Kortom dit jonge station had het zeer leuk voor elkaar.

 

Ik wil de jongens bedanken voor de gastvrijheid en sapjes.