01-06-2013                 Waaghals en Nieuw Amsterdams Tio (NAT)                   Door: Gup

De zender Waaghals en NAT, bekend hier in de omgeving van de mobiele huurspulletjes, vonden het weer eens tijd om zelf een weekend weer te gaan draaien. Dit alles gebeurde via de 94.50 in stereo en rds.

 

Zender

Zender was van het merk Prais, type PR15000 goed voor zo’n 13 tot 14 kW. Als voorzet stond er een RVR-stuurzender en een Tem-tussentrapje. De zender kan vlot 16 kW gooien maar op de laatste Watts komt het niet meer zo aan.

 

Mast

De mast heeft het team zelf gebouwd en mag wel zeer degelijk worden genoemd. Zes stukken van 6 meter met een topbuis met daarin 6 zelfbouw Brescia-antennes. De hoofdkabel, 1¼ inch, met 10 kW- flenzen en een fabrieks-koppelbalkje moest het complete signaal verspreiden. Gezien de reacties werkte het spulletje prima.

 

Apparatuur

Er werd gebruik gemaakt van een Dateq mengtafel. In de studio stonden opgesteld: 2 CD-speler en 2 draaitafels en een computer, ideaal voor de verzoekjes. Als eindprocessor werd een Omnia FM gebruikt, uitgebreid met hot efx en veris. Het RDS-systeem was van RDS-2000.

 

Studio

De studio was dit keer een blokhutje. De bar stond achterin en was gezellig aangekleed. Hier en daar wat t-shirts van stations en nog het één en ander aan nostalgische foto’s. Ook was het mooi om te zien hoe de buisjes van vroeger uitgestald waren boven het CD-rek. Kortom, een gezellig onderkomen.

 

Ik wil het station bedanken voor de aangeboden sappies en de gezelligheid.