08-12-2013                                                        Waailappen Team                                          Door: Wilco

Het is zondag en nog steeds is het station de Waailappen in de lucht, iets dat eigenlijk al bijzonder is.

Momenteel heerst er een ware heksenjacht op etherpiraten waarbij de boetes er niet om liegen.

 

Geen waarschuwingen meer, maar gelijk harde actie van de heren van het AT die daarbij minimale boetes van 10.000 euro uitdelen.

 

Herrie

Toch weerhoudt het sommige piraten er niet van om uit te zenden, weliswaar is het rustiger op de Nederlandse radio, maar ’s avonds en in het weekend gaan de zenders aan. Overdag moet je luisteren naar herrie waar ik niet naar wil luisteren, maar naar moet luisteren. Of je zet de radio uit.

 

Het is rustig in de studio van Waailappen en op de eerste vraag is AT al gesignaleerd krijg ik als antwoord: “Dat weten we niet, waarschijnlijk niet.” En dat is maar goed ook want massaal wordt er gereageerd en de verzoekplaten stromen massaal binnen, meer dan ze kunnen verwerken. Het blijkt dat deze muziek niet is uitgestorven maar nog steeds leeft onder de vele mensen.

 

Onze muziek

Ik krijg wel eens de vraag: hoe kan je deze muziek mooi vinden? Dan pak ik een radio en zet een willekeurige zender op maar wel met alternatieve muziek. Dan geef ik als antwoord: er zijn mensen die hier van houden en zo is het met onze muziek ook, piratenmuziek.

 

Alles wat hier in de studio gebeurt, is legaal. Er staat hier geen zender en ze maken geen gebruik van internet op deze locatie. En ook geen GSM- of straalverbinding  is hier aanwezig. Nee niets vind je hier, behalve de soundprocessing, een Omnia 3FMt.

 

Mastje

Uiteraard wordt het signaal de ether in gepompt. De manier waarop is oud en eigenlijk wel bekend maar toch maken we dit niet bekend. Voor het bekijken van de zender, zijn we vrij om naar toe te gaan. Als dat lukt tenminste, krijg ik als waarschuwing.

 

We wagen een poging, maar ik ben snel overtuigd. Laat maar, ik heb geen zin om vast te komen zitten. Het is een drekbende en we krijgen de zender niet te zien. Wel zien we de mast die naar schatting 60 meter bedraagt.

 

Een korte impressie maar wel weer een mooie gezellige impressie. Van jongens waar het gaat om het uitzenden en het draaien van onze muziek.

 

 Filmpje Waailappen Team