23-02-2013                                                        Witte Vink                                        Door: Wilco

Tot nu toe blijft het een redelijke thuiswedstrijd dit weekend, en gezien de brandstofprijzen is dat ook niet zo erg. We zijn nu aangekomen bij de Witte Vink.

 

Visje?

Bij dit station heb ik ook altijd wel gesprekstof, en dat is mooi en gezellig maar voor een impressie maken is dat wel eens lastig. Je vergeet de tijd en waarvoor je komt. Het is een hobby en dan besef je ook weer, de gezelligheid is belangrijker dan een impressie. Terwijl ik een gebakken visje zit te eten aangeboden door het team.

 

Ik raakte in gesprek met een bezoeker en het boeide me. Kijk dit zijn dingen dat impressie maken mooi maakt om te doen. Een goed gesprek, al mag ik ook machtig graag vreselijk ouwehoeren.

 

Studio

 Een kijkje in de studio, waar veelal vanaf vinyl wordt gedraaid, maar ook de CD’s vinden er gretig aftrek. Muziek is muziek en met diverse mensen die de platen draaien is de keuze aan muziekbronnen groot.

 

  In de studio staat zelf geen processing, ja een Ultragraph. Dat is een equalizer van Behringer maar die wordt enkel gebruikt om het geluid een beetje op de krikken om het door de stream te laten lopen. Tijd voor een kort ritje naar de mast dus al is de mast hier vanuit goed te zien.

 

Zendlocatie

Vijftig meter staal en voor de derde impressie op rij hebben we te maken met een oude Duitse legermast. Alle drie zijn totaal verschillend maar het blijft defensie dus de kleur is groen. Zes gepiekte antennes hangen bovenin en stralen een vermogen uit van 7 kW zonder ERP.

 

Hoogspanning

Een kijkje weer in het Tsjernobylhok zoals ik het zenderhok van dit team altijd maar noem, want nog steeds gebruiken ze een eigenbouw eindtrap. Daar is niets mis mee, maar struikelen is wel het laatste wat je daar wil. Vele hoogspanningskabels vormen de weg van de voeding naar de eindtrap.

 

Genoeg gezien en genoeg gepraat, tijd dat ik op huis aan ga, om te eten.