20-04-2014        Studio Gimmert                         Door: Max

 

Dit keer een impressie van de etherpiraat Studio Gimmert in Brabant. DJ

Frank begon zijn carrière als etherpiraat in 1995 bij Radio Tornado in Gemert.

 

Radio Tornado draaide in de tijd eerst op 102.6 FM en naderhand op 102.3. Frank was hier bijna elke week te vinden en leerde hier zijn plaatjes draaien.

 

Eigen zender

In 2000/2001 begon Frank zelf te draaien met een lampenzendertje van 15 Watt. Aangezien het nogal prutsen was met deze zender kreeg hij regelmatig een stroomstoot van de zender. Van deze lampenzenders heeft Frank er 4 versleten. Studio Gimmert was geregeld in de lucht.

 

In 2006 is Frank op zich zelf gaan wonen En in 2011 is hij begonnen met een Esse-zender van 20 Watt. Vervolgens ging het over naar een mosfet en draaide met 250 Watt.

 

Antennepark

De antennes hingen toen aan de schoorsteen. Het waren 2 CTE gouden breedbanders waarmee veel gedraaid werd. Bijna elke vrijdagavond werd er toen gedraaid. Tevens werden er ook enkele weekenden gedraaid.

 

Fabrieks

Vervolgens werd er een nieuwe fabriekszender aangeschaft die zo’n 500 Watt geeft, en hiermee wordt nog regelmatig gedraaid. Ook de antennekabel werd vervangen en er kan nu 1 kilowatt aan vermogen op.

De mast staat nu op 20 meter en er hangen nu 2 breedband zelfbouw dipolen in.

 

Soundprocessing

Ook de soundprocessing wordt geregeld aangepast. Allereerst werd er gedraaid met Breakaway. Daarna ging het over naar een Inovonics 250 met een Behringer Ultrafex 2 als voorzet. Sinds enkele weken staat achter de Inovonics 250 een Orban Optimod Fm 8100a. Een echte analoge processor die een fijne klank geeft met het draaien van o.a. vinyl.

 

De draaitafels zijn van Technics en zijn de SL 1210 M3D. De dubbele CD-speler is van Numark. De muziek van de PC komt van Sam Broadcaster 9.0 Alle apparatuur werkt tevens op faderstart.

 

De microfoon is van Shure en is de SM7B. De microfoonprocessor is van Symetrix en is de 528e. Het mengpaneel is van Eela en is de SPM 90.

 

Vinyl

Dit station beschikt over 10.609 vinyl singels en een aantal LP’s waaronder 12’’. Dit station draait eigenlijk van alles wat, dus voor ieder wat wils. Zowel het Nederlandse, Duitse als Engelse lied, maar ook instrumentaal wordt gedraaid. En ook de muziek van nu komt voorbij.

 

Er wordt elke dinsdag- en vrijdagavond gedraaid via de stream van o.a. www.brabantsepiraten.eu. De zender gaat regelmatig aan maar niet op vaste tijden. Dit komt door de hoge boetes en het nieuwe beleid wat het allemaal niet mogelijk maakt.