13-03-2014                                                         HKS                                                                     Door: Wilco

We gaan weer eens op pad, en wel naar de HKS waar ik vorig jaar ook al was. Toen was alles legaal, net als dit jaar.

 

VDS

Maar een jaar geleden werd het verstoord door de VDS oftewel Vrienden van Dorpskern Staphorst die het signaal doorgaven via een grotere zender. We gaan kijken of ze nu ook weer wat in petto hebben.

 

Altijd welkom en gezellig in deze gemeenschap die Staphorst eigenlijk is. Het is wel een wonderbaarlijke plaats. De samenhorigheid is hier erg groot, maar op zondag heerst er rust, en dat moet je als buitenstaander respecteren.

 

Discotheek

We lopen Discotheek Kistenman binnen maar eenvoudig kom ik niet bij de studio. Veel deuren zijn gesloten van deze mooie discotheek, maar door een wandelgang van een labyrint komen we aan bij de hoofdzaal waar de groep piraten zich bevindt.

 

Alhoewel piraten, zijn dit nog wel piraten als je legaal bezig bent? Ik vind deels wel, al is de spanning er wel een beetje af. Maar niet het plezier van het jaarlijkse evenement.  Al blijft het illegale gedeelte bij de jongens wel erg jeuken. En sommige foeteren daarover, maar wie weet vreet de VDS wat uit?

 

Spanning?

Na een bak koffie hebben ze wat in petto: een dropping. Als er geen spanning is, moeten we die maken, dus we gaan wandelen en eindbestemming is misschien wel de VDS.

 

Maar helaas de dropping was leuk maar geen spoor van illegale activiteiten. Dus rond 23:30 uur weer terug naar de studio die compleet vol zat. Dat hadden ze ook voorspeld, en dat voor een donderdagavond. In deze menigte zou de VDS zich verschansen,  maar wie zijn het?

 

Disclaimer:

Helaas weinig foto’s want ik ben weer eens het geheugenkaartje voor de camera vergeten, dus moeten we het doen met het geheugen van de camera zelf.