14-08-2014                                                                        Piet Piraat                                          Door: Wilco

Het is lange tijd stil geweest met impressies en dat heeft meerdere redenen. Van mijn kant vond ik het wat te link worden nu het AT extreme boetes aan het uitdelen is. Wat natuurlijk nergens op slaat.

 

Maar we gaan weer eens weer op pad, maar wel op een andere manier. Dit keer gaat we naar Piet Piraat.  En wie de piratennaam deze keer op naam heeft weet ik niet.

 

Onethisch

Ik vind het niet belangrijk, het belangrijkste is dat we in deze barre tijden gelukkig toch nog onze platen horen op de radio. Muziek die het AT op een bijna onethische manier probeert uit te roeien.

 

Voor de piraten wordt het steeds lastiger. Ik zie het als het verzet in WOII, maar eigenlijk zijn het helden voor onze muziek anno 2014. Ook deze piraat heeft de zender niet meer bij de studio staan, maar gewoon ergens in het bos geplaatst met een noodstroomvoorziening. De mast staat op het zandpad en is tegen oude rioleringsbuizen aangezet met stevige sjorbanden.

 

Storing

Toch gaat het mis want de noodstroomvoorziening heeft de geest gegeven en bij een nieuwe is het al niet veel beter. De ampères gaan op en neer en snel wordt besloten om de mast van 25 meter te laten zakken en te voorzien te worden van een nieuwe coax en een nieuwe antenne. Tijd om alles door te meten is er niet.

 

Het is en blijft prachtig om te zien hoe piraten elkaar helpen en ook de plaatselijke bevolking vindt het grandioos. Nog steeds is het draagvlak enorm. Eigenlijk wordt dit allemaal maar groter omdat men gewoon niet begrijpt waarom een piraat 10.000 euro boete moet krijgen voor een paar plaatjes die in de ether worden geslingerd zonder overlast te veroorzaken.

 

Ruis

Alles werkt en de we kunnen terug naar de studio maar dat lukt me niet want ik heb andere prioriteiten. Vrijdag een ritje naar Steenwijk en bij de retourrit ruis op de radio, wat nu?

 

Ja, hoor de honden van het AT zijn er weer zoals ze zichzelf noemen en wij ook maar al te graag. Maar valse honden dan. Alleen ze zijn niet alleen, een motoragent en 2 man politie en gemeentemensen moesten in opdracht van het AT de zender compleet ontmantelen. Het mag ook wat koste

 

Maar helaas voor de honden was het bot al weg. Het zesde zingtuig van de piraat werkte goed en hij heeft alles van te voren met enorm veel hulp van omstanders weten op te ruimen. Gelukkig maar.