25-08-2006

Doordat ik werd gebeld voor een ontvangstrapport, ben ik bij dit station gekomen. Station Gi-Ga Gigantisch is de naam draaiend op de 96.40 in Stereo.

 

Helaas voor hen kon ik dit station in Ommen niet ontvangen. Vreemd heel vreemd de band was schoon en hoewel ze met niet zoveel vermogen zaten moest het zeker wel lukken.

 

Aangekomen op de locatie, had ik zelfs geen signaal op de autoradio. Vreemd terwijl de muziek al gezellig klonk en er werd gesproken door de microfoon. De zender stond opgesteld achter de studio en uiteraard even gekeken op de meters. Deze sloegen netjes uit. Wat is dan de oorzaak?

 

Reservezender

Gedacht werd aan een tussenkabel maar helaas gaf dit ook niet het goede resultaat. Gelukkig voor het team hadden ze nog een reservezender en deze bleek wel goed te wezen. Na aansluiting kwamen de verzoekjes weer binnen stromen.

 

Het team draait voor de eerste keer een marathon met 17 man van wie 10 zich bezig houden met het zendergedeelte. Van de 10 man is er maar één met een zendverleden, de rest is nieuw achter de zender. Het heeft me dan ook verbaasd hoe ze alles voor elkaar hadden.

 

Op een mooi weiland stond alles opgesteld en zo te zien hebben ze veel aan de voorbereiding gedaan. De studio was vrij groot en ook de ruimte achter de studio en ook de catering waren perfect voor elkaar. Voor de gasten stond ook een grote tent opgesteld en ook is er aan henzelf gedacht betreft de slaapruimte.

 

Complimenten

Netjes en strak zag alles er uit en dat voor het eerste jaar is het wel een compliment waard. Zelf waren ze nogal bescheiden en ze vertelden dat ik het wel een zooitje zou vinden. Integendeel, zelfs prima alles, enkel je kon merken dat het team nog niet in elkaar was ingespeeld. Dat is de ervaring die het team mist.

 

De zender was er één van tegenwoordig een klein kaliber en goed voor 150 Watt. Ze willen draaien voor de regio en dan is dit goed genoeg, zeggen ze. En dit halen ze makkelijk, en ook ver er buiten.

 

De antenne is een enkele Ross op een hoogte van 13 meter. Zelf vind ik het fantastisch om te zien dat marathonteams het proberen met laag vermogen.

 

Benzine

Het team maakte gebruik van 2 draaitafels, Kooisound TT20, en een dubbele cd-speler van Philips. Voor de stroomvoorziening is gekozen voor 2 benzine-aggregaten goed voor 6000 Watt in totaal.

 

Ook heeft dit vermogen en antennehoogte een voordeel: het is ontzettend lastig voor gemeente en AT om hen op te sporen. Tijdens de terugreis was het signaal op de autoradio goed tot aan Ommen, dus ik denk niets te klagen.

 

Ik wil het team bedanken voor de uitnodiging en voor de sapjes.

 

Filmpje Gi-Ga Gigantisch

 

De enkele ross die stond opgesteld

 

De zender opstelling

 

 

De vorige zender opstelling

 

 

 

 

 

Soundprocessing Phonic Optimizer A65000

Geluid voor de tent

 

 

 

 

 

 

 

Catering goed voor elkaar

 

De 2 aggregaten