28-03-2006

Op weg naar een piraat die voor de laatste keer draait vanaf deze locatie. Station KVS vanaf het Sallandse gras. Op last van de gemeente en AT moet de mast voor een bepaalde datum afgebroken zijn, anders volgt er een dwangsom.

Onderweg had ik de piraat al op de autoradio staan en de muziek van de Roffels denderde door de speakers. Muziek die in mijn tijd veel werd gedraaid en wat je nu minder hoort, jammer genoeg. De klanken klonken in elk geval goed zowel thuis als in de auto. Dus ben ik wel benieuwd wat voor soundprocessing ze erachter hebben.

In de studio is het al redelijk bezet voor dat tijdstip en even achter de schermen te hebben gekeken was er geen soundprocessing te bekennen, op een limiter na dan.

Ondanks geen soundprocessing toch een goede druk en modulatie, dus het kan wel degelijk zonder. De muziek wordt voornamelijk gedraaid vanaf single vanaf de 2 platenspelers van het merk MC-Crypt type DJ-2650B. Daartussen staat inmiddels het bekende mengpaneel, de Behringer DX-1000. Af en toe wordt er van cd gedraaid en dit geluid komt weer van de dubbele spelers, merk TEC type 2500. Ook is er een MD aan boord voor de jingles en de microfoon is een Vivanco DM-50.

De mast die ze hebben staan is 46 meter hoog met erin 8 Rossen. De mast is van henzelf en heeft, als alle delen zijn opgebouwd, een hoogte van 70 meter. Helaas hebben ze op deze plek niet de ruimte om hem geheel op te zetten. Vier andere delen liggen nu helaas naast de mast.

De antennes en de koppelbalk heeft de plaatselijke antenneboer in elkaar gezet en ook de koppelbalken waarvan ze er 3 in hebben hangen.

Als het weer en de ondergrond van het terrein het toelaat wordt overmorgen de mast afgebroken.

Momenteel draaien ze nog de laatste schijven op de 3-meterband op de 97.00Mhz en met 1600Watt.

De zender is een 4x CX250B, waar ze bijzonder tevreden over zijn. Dit scheelt nogal in het stroomverbruik al is dat niet belangrijkste. Deze zender verbruikt 12Ampère en de vorige 28A dat is nogal een verschil. waardoor elke keer de hoofdzekering eruit knalde. Dat is pas irritant.

De modulatie van deze stuurzender heeft ook te maken dat de klanken goed klinken zonder soundprocessing.

Terug in de studio is er iets veranderd tov de vorige keer. De studio is verplaatst naar een andere hoek waardoor het nu een prettiger geheel is geworden.

Ik wil het station bedanken voor de uitnodiging en succes toewensen op de nieuwe locatie.

Voor mij was het wel weer prettig om een impressie te mogen maken, het leek alweer weken geleden, al was het nog vorig weekend.

 

Video KVS 16sec Het was erg donker daar dus wel even de lichtsterkte opkrikken.

 

De 8 Rossen hangen er wat scheef in door de harde wind

 

 

De rest van de 4 mastdelen

Hier zit het zendapparatuur in

stuurzender eindtrap en variac

Variac

 

 

Voedingblok voor de CX de gelijkrichting zit in de blauwe bak zelf

 

 

 

Stuurzender

Sipculo?? waar ligt dat dan?

De collectie die op dit moment nodig is

De dubbele cd spelers

Dit kleine kaste functioneert als limiter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inmiddels bijna de bekendste piraat van Nederland de Kleine Piraat Bentelo

maar zoals een piraat moet wezen blijft hij er bijzonder rustig onder.