15-12-2006

Vrijdagmiddag is het en klaar met het werk. Althans de drang om de 116 meter hoge mast te bekijken was hoger dan nog langer op de werkvloer te blijven.

 

Richting Twente naar Tukker Team op eigen beweging en onaangekondigd. Uiteraard wel met camera op zak. Al zou ik maar een shot schieten van de mast.

Aangekomen aldaar hoefde ik niet te zoeken uiteraard. Wat een beest stond daar in het weiland.

 

Record

Ha Klompenboer klonk het in de verte. ‘Wie hadden oe nog wa verwoch’ hoorde ik, mooi hé dat taaltje, al blijft het schrijven lastiger. Gelijk maar even naar de plek des heiligen gelopen en dat was de mast.

 

Toch vreemd normaal is het de zender maar nu is het de mast. Die heeft een lengte van 116 meter en dan nog ruim 11 meter NAP er boven op. In totaal 127 meter, een record op piratengebied.

 

Vlak naast de mast staat de zender in hun oude vertrouwde zenderhok. Een oud type R&S maar die levert nog genoeg vermogen om te kunnen functioneren. Hij stond op 11 kW te blazen. En dat allemaal aangesloten op 16 fabriekantennes en 3 koppelbalken wat tevens ook al uniek is voor de Nederlandse piraterij.

 

Hard dat zijn ze maar ook zo hard als verwacht? Ja, wat is hard, vertelde één van hen. Men verwacht ook gelijk dat het extreem moet gaan met deze hoogte en 16 antennes.

 

Verloop

Twente heeft veel know-how met de piraterij, maar ook dit is allemaal nieuw. De antennekabel zelf is niet uit één geheel. Dit heeft te maken met de ruim 100 meter lengte en met het feit dat het vorige week mis is gegaan waardoor de kabel klem kwam te zitten en is geknikt. Nu dus een verloop ertussen.

 

Het geluid komt uit een tent waar alles staat opgesteld. Een dubbele cd speler is aanwezig en uiteraard vinyl, veel vinyl. De soundprocessing laat zich raden. Waarschijnlijk wordt het knallende geluid door een Omnia geproduceerd, maar ook Orban wordt genoemd. Het blijft een mysterie wat ze er achter hebben, maar goed klinkt het wel, en hard.

 

Heinde en verre

Ballengehakt en bier. Dit zijn 2 facetten die het altijd goed bij een marathonzender in het algemeen. Maar velen kwamen dit keer toch voor de mast om ‘m met eigen ogen te kunnen aanschouwen. Hier hadden ze wel een ritje voor over en dat was te merken aan de vele reacties. Van heinde en verre kwamen de mensen er op af. Dit is langzamerhand geen uitzondering meer, maar een gewoonte aan het worden.

 

Ik wil het team bedanken voor de gastvrijheid en voor de toestemming om alles te plaatsten, Zelf had het team er geen problemen mee om alles te plaatsen, maar vanwege dit extreme gebeuren heb ik het bij dit materiaal gehouden.

 

Toegevoegde Foto's  Filmpje Tukker Team Tv -Oost

 

Stijve nek krijg je ervan

 

Genomen op een paar kilometer afstand

Lampie bovenin

Inside mast

 

 

 

 

11Kw op de klok

 

 

 

 

 

 

Wat ook uniek was is deze speciale persing

 

 

 

Kost wat diesel maar dan heb je ook wat

 

 

 

 

 

 

 

 

Viel me tegen dat de rechter persoon niet de mast wilde beklimmen.

Ook voor de aankleding in deze tijd is aan gedacht

 

 

Extra lange mast met lamp erin

 HARBRINKHOEK - Iedereen die afgelopen dagen in het donker naar dorp Tubbergen reed, zag ter hoogte van de rotonde in de Noordegraafsingel/Almeloseweg het licht in het duister. Het was de lamp bovenin de 116 meter lange mast die het Tukkerteam gebruikte bij zijn uitzendingen. De piraten vestigden volgens eigen zeggen, een record met deze mast. Enkele weken geleden was, zo meldt het team op het dorpsplein Tubbergen van www.tctubantia.nl al een eerste poging gedaan de mast rechtop te zetten. Die mislukte, de mast knikte. Nadat versterkingen waren aangebracht werd eind vorige week opnieuw een poging gewaagd, dit keer met een grote hijskraan erbij. Deze keer lukte het wel. Dat de mannen goed werden beluisterd, blijkt wel uit het feit dat alleen al donderdagavond 3500 sms'jes waren binnen kwamen, met aanvragen voor platen. Gisteren eindigde de uitzending van het Tukkerteam.