24-12-2007                                        Richard/Wilco

Was het nu 10, 12 of 20 jaar geleden? In ieder geval heel erg lang geleden, maar op kerstavond was Klompenboer back on the air en wel bij het Combi Team uit Overijssel.

 

Het Combi Team wordt gevormd door de twee doorgewinterde piraten, A&S en Surprise Radio, die tijdens marathons hulp krijgen van piraten uit de buurt. Dit keer draaide het Combi Team van zaterdag (22-12) 08:00 uur tot maandagavond, vlak voor eerste kerstdag.

 

In het schema

Het idee om Klompenboer te laten meedraaien, werd geboren via SMS. Tijdens een impressie bij Sint FM waar ook A&S en Surprise Radio, bleek dat Wilco al in het schema stond. Om precies te zijn maandavond om 19:00 uur werd hij verwacht. Geen weg meer terug dus. Het hele weekend werd de Klompenboer aangekondigd in de promo van Combi Team.

 

En vanaf 19:10 klonk Klompenboers favoriete muziek door de ether. Nu eens niet de (over)bekende krakers, maar mooie, onbekende nummers van Frank Boeijen, Rob de Nijs of Frans Bauer, om maar eens wat te noemen. Eerst van CD, later ook steeds meer vanaf vinyl (zie verslag hieronder).

 

Wilco was daarmee het sluitstuk van de geslaagde marathon van het Combi Team. De marathon werd gedraaid vanuit een gezellige studio, die van alle gemakken van voorzien. Zelfs van twee biertaps, die natuurlijk niet waren aangesloten.

 

Zender

De marathon was zonder problemen verlopen. De mooie eindtrap, die  van Elenos draaide prima op 5 kW. Zo nu en dan was het zo druk en zo warm in de studio dat de eindtrap in de beveiliging vloog. Even de deur open en een reset van de eindtrap en het probleem was voorbij.

 

Antennes

De eindtrap werd aangestuurd door een stuurzender, ook van Elenos en een middentrap om voldoende vermogen  (ruim 200 W) te geven die nodig is om de eindtrap aan te sturen. Het signaal verdween via een dikke coax naar de 6 DB-dipolen op zoín 38 meter hoogte. De reacties kwamen van ver. Hoorn in Noord-Holland, maar ook veel uit Groningen. Soms was het bereik wat minder, door de enorme drukte in de ether.

 

Apparatuur

Nog even de rest van de apparatuur: Het mengpaneel was van Dateq, LPM 7.3, de twee draaitafels van Technics, type SL1200, allebei voorzien van Tonar Banana-elementen. Verder stond er een dual CD-speler van Skytec, type TEC2500.

 

De soundprocessing werd gevormd door de bekend DSPXmini, met daarvoor de Symetrix leveler/AGC. De RDS-coder was van RVR. Kortom, allemaal A-merken.

  

Verhaal van Wilco:

Op gegeven moment was mijn CD-bak weg rond 21:30 of zo  en moest ik over naar singels hahaha. Het was allemaal wel wennen maar je leert het weer snel. Erg leuk om het weer te mogen doen.

 

Van singles draaien is gewoon leuker maar ik ken mijn CDís beter dan de singels die er lagen maar op zich ging dat uitstekend. Hajwat en de A&S trokken me door het singelprobleem heen. Het leuke was wel dat ik de toppers er zo uittrok zonder het te weten eigenlijk.

 

Ik heb doorgedraaid tot 12 uur. De microfoon was het grootste probleem, dat is enorm wennen. Ik ben een behoorlijke spreker maar via de radio is dat toch lastig na zoveel jaar. Het vermogen werd het laatste half uur opgekrikt naar 9 kW.

 

Een geslaagde avond en een applaus als afsluiting en dat na 10 jaar afwezigheid. 

 

Studiogasten     RDS Combi Team  Gestuurde foto's