05-08-2007                                                    KB

Zondagmiddag, een ritje in de buurt en wel naar het Flamingo Team dat draait op de 97.60 MHz in stereo en RDS. Het is een klein team, dat kan je wel zeggen. De formatie bestaat uit 2 man en ze verzorgen beiden de gehele uitzending, behalve op het moment dat ik aanwezig was. Deze marathonzender is begonnen op 04-08-2007 en sluit op 7 augustus.

 

Mast

Vanmiddag hebben 2 dames van de teamleden het roer overgenomen zodat zij hun handen even vrij hebben voor wat anders, de rondleiding namelijk. Het eerste wat me opviel was een bekende mast die momenteel op een hoogte staat van 57 meter met erin 4 fabrieksantennes. Deze antennes hebben ze niet gekocht vanwege het extreme vermogen dat ze kunnen hebben maar meer voor de breedbandigheid.

 

Zender

Hier staat een dubbele Mosfet achter maar dat was niet de bedoeling. Een 4x CX, de bekende blauwe bak, daar wilden ze mee gaan draaien maar helaas hij weigerde dienst. Tenminste de eindtrap leverde niet meer dan 40 Watt, te weinig dus. Besloten is om de oude zender er maar achter te zetten die 650 Watt levert.

 

Processing

Er staat niet zoveel achter: een Composer van Behringer, de MDX2600, mag het bijna alleen doen. Het mengpaneel is ook van dit merk, van het type UB2222FX Pro. Veel wordt gedraaid van cd maar ook van vinyl. De afspeelapparatuur bestaat uit een dual cd-speler van Skytec, type TEC 2500, en een enkele platenspeler van het merk Citronic, de PD-1S MK2.

 

Prestatie

Toch is het wel weer een prestatie om met 2 man een marathon uit te draaien, zonder gebruik te maken van lange playlisten uit de computer met MP3-tjes, want die zijn niet aanwezig.

 

Het team wil ik bedanken voor de uitnodiging en voor het wespvrije jaar ten opzichte van vorig jaar.

 

Filmpje Flamingo team

 

 

 

 

Het zenderhok

Sturing en eindtrap

Het Flamingo Team

De eindtrap die eigenlijk gebruik had moeten worden

 

 

 

 

 

Processing en RDS