06-01-2007

Uit interesse naar dit vrouwelijke piratenstation gegaan op de zaterdagmiddag en uiteraard in de hoop dat er een impressie kon plaats vinden. Op zich was het al een bezoekje waard bij dit wel heel bijzondere station.

 

Platenkeus

De zeer goede platenkeus en de weet dat het gaat om 8 lady's trok bij me de nieuwsgierigheid. Waar halen ze de kennis vandaan betreft de platen? Ze weten duidelijk wat in trek is bij veel luisteraars en piraten. Op bezoek dus maar.

 

Inmiddels bleek dat ze in korte tijd razend populair zijn geworden bij menige luisteraars en bij piraten. Geen blad voor de mond en toch piraat. Dit weekend mogen ze het zelf doen zonder de wederhelft.

 

Enkel de vrienden hebben het technische gedeelte verzorgd zoals zender en mast en antennes maar voor de rest was de studio het domein van de 8 lady's. En hier wisten ze wel raad mee. Niks geen compromis, ook 's nachts gaan ze door al was dit uiteraard wel wat minder.

 

Eerste keer

Voor de dames is het de eerste keer dat ze gezamenlijk draaien. En dat het zo'n succes zou gaan worden hadden ze niet van te voren kunnen voorspellen. Vele reacties en succeswensen uit diverse delen van het land komen binnen. Zoals uit Den Helder en Ameland en grote delen van Twente en tevens van vele grotere en kleinere piratenstations.

 

Zender

De zender is een 4x CX250B waar helaas niet zoveel vermogen afkomt als het hoort. Namelijk 'maar' 1,1 kW en dat alles wordt weggestraald door 4 Rossen in een mast op 40 meter hoogte. Dat alles op de 95.90Mhz in stereo en RDS.

 

Studio

Een ruime studio dat is wat me als eerste opviel en alles was goed voor elkaar. De bar en studio zijn gescheiden, maar dat kon ook wel in deze ruim opgezette omgebouwde garage.

 

Processing

Het geluid wordt geproduceerd door een Tripple-C en als stereoverbreder een Behringer Edison EX-1. Voor wat extra klanken zorgt de Big Bottom van Aphex.

 

Het mengtafel is van het merk Dateq, ook geen kleine jongen in piratenwereld. Vinyl is hier toch wel de hoofdzaak waar ze mee draaien. Al moeten ze het doen met 1 draaitafel vanwege een defecte naald op dit moment.

 

Ik wil het team bedanken voor de enorme gezelligheid en dat alles in mijn geboorteplaats.

 

 

Filmpie Jaapies Angels

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Soundprocessing

 

Draaischema van de lady's

 

 

 

 

 

 

Het domein