11-08-2007                                                         Wilco/Richard

Op bezoek bij een jong piratenteam in Noordoost-Overijssel, dat bestaat uit 18 personen, van wie er 10  ook daadwerkelijk plaatjes de ether in slingeren. Ze zijn bezig met de tweede jaarlijkse marathon. Nogal grote veranderingen ten opzichte van vorig jaar. Toen in de lucht met 1 dipool op 13 m en een zender van 150 Watt. Deze zomer stond er een hoge professionele mast van 65m met daarin 4 antennes.

Het vermogen kwam uit een net aangeschafte fabriekseindtrap met Profline-stuurzender met ingebouwde stereo en RDS-coder. Het vermogen ligt nu een stukje hoger. De eindtrap uit ItaliŽ is geen bekende. Wij kwamen hem voor het eerst tegen. De zender mocht niet op de foto, want het team was nog een beetje onder de indruk van een gemeentelijke dwangsom.

Dwangsom  van horeca

Want donderdagmorgen, vlak voor de start van de marathon, viel de bekende brief op de mat. Niet van AT, niet vanwege de mast, die stond nog niet overeind, maar vanwege de feesttent. Na klachten van de horeca over een illegaal feest, was ook de gemeente gaan kijken. De brief volgde supersnel en nog dezelfde dag moest de tent weg zijn.

Gelukkig was een nieuwe locatie snel gevonden, dus mast weer uit elkaar, tent inpakken en alles opnieuw opbouwen. De locatie was dichterbij het dorp en toch achteraf. Dezelfde avond was de piratencombinatie toch in de lucht op 95.1 in stereo en RDS. De marathon duurde tot zondagnacht.

Druk

De nieuwe locatie wisten bezoekers goed te vinden. Vrijdagavond kwamen zoín 150-200 man naar de ruime feesttent met goede muziekinstallatie. En ook zaterdagavond beloofde druk te worden. En dat zonder artiesten en zo, een knappe prestatie.  Over het bereik waren de leden goed te spreken. En ondanks andere stations op de 95.1 waren ze dit weekend zelfs vrij goed op de Veluwe te ontvangen.

 Apparatuur

De draaiapparatuur bestond uit een mengtafel van BST met ingebouwde echo. Twee draaitafels van KAM, type DDX-5000 en een dual cd-speler, ook van KAM, waren op die mengtafel aangesloten. Het geheel ging door de Combinator MDX-8000 die zaterdag wat minder goed afgesteld stond, maar zondag voor een prettige sound zorgde. De meeste teamleden draaiden vanaf vinyl, een enkele gooide cdís in de daarvoor bestemde afspelers.

Kortom, een mooie marathon. Alles professioneel voor elkaar en een gigantisch verschil met een jaar geleden. Waar moet dat volgend jaar wel niet toe leiden? Wij zijn benieuwd.

PC DK bedankt voor de uitnodiging.

Filmpje PCDK

 

 

 

 

Processing

 

Mengpaneel voor geluid van de tent

 

 

 

 

 

 

 

De stroomvoorziening

 

 

 

 

 

 

 

Slaapvertrekken voor het team