02-03-2007

Vandaag zijn we op bezoek bij een probleem, Probleem Jeugd om precies te zijn ofwel PJS. Een relatief jong station dat bestaat uit drie leden en dat net zijn eerste lustrum heeft gehaald.

 

Mast en Zender

De mast, 31 meter verticaal, staat in de achtertuin met erin 2 Rossen gemonteerd, iets dat je toch steeds minder ziet. Het belangrijkste is dat het werkt.

 

En dat doet het met 62dB aan afstemming in Ommen waar 64dB het maximale is.

Goed dus zeer goed, en dat alles komt uit een dubbele CX250B, die een vermogen levert van 900Watt.

 

Studio en Processing

Deze is klein maar ook weer gezellig en voorzien van de meeste apparatuur die nodig is voor een uitzending. Om-en-om wordt er gedraaid vanaf vinyl en van CD vanwege de nog niet al te grote platencollectie. Maar dit zal groeien.

 

De enkele platenspeler die wordt gebruikt is van Mc Crypt, type DJ-2650B en er staan 2 stand-alone CD-spelers, van een wat eenvoudiger versie, ter beschikking van de muziek. Tenslotte is er nog een MD-speler, ook voor de muziek. Alles is aangesloten op de Behringer DX-1000 mengtafel.

 

De processing komt van het merk Phonic Optimizer A6500 en dat klinkt prima. Enkel het team wil er wat meer achter hebben voor extra compressie van het geluid. Het kan dus beter en gaat het ook worden ook, helaas was het apparaat hiervoor wel besteld maar nog niet binnen. Een oud cassettedeck wordt gebruikt als controle van de insturing.

 

PJS bedankt voor de uitnodiging en tot de volgende keer

 

Filmpje PJS

 

 

De 2 Rossen

 

Mini Ross prima SWR maar of deze uit zal stralen is de vraag.

Zendopstelling

Stuurzender

Hoogspanningvoeding voor de CX

Variac voor de CX

De dubbele CX zelf

 

 

 

 

 

 

Dit oude mengpaneel wat eerder werd gebruikt functioneert nu voor het geluid in de studio

Processing en de stereocoder

De PhonicA6500