02-08-2007 Kb

 

Rode Baron en de vrolijke vriendjes. Daar gaan we naar toe, althans naar op zoek. Via SMS wist ik waar ik moest wezen maar het was toch nog even zoeken naar de exacte locatie. Tegen de Duitse grens stak er in de verte een mast in de horizon, gevonden dus. De locatie is prachtig en erg rustig met woningbouw.

 

Mast

De mast dat was deels eigenbouw constructiemast van 50 meter met erin 4 Rossen. Het onderste deel heeft hilarisch genoeg bij een bureau gestaan, een politiebureau wel te verstaan. Zender is van RVR-kwaliteit en ook de RDS is van dit merk en alles is goed voor een vermogen van 1000Watt.

 

Genoeg voor de zomermarathon 2007 en de afstanden liegen er ook niet om. Grote delen van het noorden worden bestreken en tot de onderkant van Gelderland aan toe. Het team was zeer tevreden dus. De uitzending vond plaats op de 95.90 Mhz.

 

Processing

De 9024 is waar het hier om draait en mijn inziens is die erg goed afgesteld met erachter nog een EX3200 ook van Behringer. Het geluid klinkt hierdoor prima. Het geluid zelf wordt gemengd door een Dateq een GPM8 en 2 Reloops-draaitafels van het type pr2000mk3.

 

Behalve veel van vinyl draaien zo ook veel MP3-tjes en hiervoor gebruiken ze eigenlijk een simpel programma van Winamp. Ik kan er goed mee overweg en alles zit erop, dus waarom anders, was het antwoord. Vinyl dat slaat de klok maar niet alles heb ik op vinyl want dat kost tijd en geld, vertelde de Rode Baron.

 

Hoewel de formatie uit vier personen bestaat hebben ze op deze eenzame plek een riante caravan staan voor de eventuele rust tijdens de uitzending, maar van rust valt weinig te spreken. Zes uur in de morgen gingen de laatste bezoekers van het terrein om vervolgens 9 uur later zijn auto weer op te halen,

 

Het team wil bedanken voor de uitnodiging en de impressie

 

 

 

 

 

De zender installatie

Processing

Studiomengtafel

Mengtafel voor het geluid in de tent