24-02-2007

Al een hele tijd stond weer een impressie van de Rode Baron op het programma, maar door de verbouwing bij dit station was het nog even wachten, Tot vandaag dus.

 

Primeur

We hadden de primeur, zo werd het genoemd, om een kijkje te nemen in de nieuwe studio van de Rode Baron en de Radio Vechtzicht. Dat er veel is veranderd is goed te zien. Alles is bijna aangepakt. Een compleet nieuw gebouwde ruime blokhut is de plek waar deze zender zich nu bevindt.

 

De eigengebouwde goed ge´soleerde ruimte hebben ze zelf gebouwd en is van alle gemakken voorzien zoals water, elektra en een toilet. Enkel de kachel moet nog worden aangesloten en het terras worden bestraat, maar het ziet er bijzonder goed uit.

 

Studio

Strak, netjes, verzorgd, modern en gezellig; dat is wel de beste beschrijving die ik voor de studio heb. Niets geen losse kabels, alles is netjes weggewerkt. Het team hield al niet van knooien, maar dit is wel een flinke verbetering.

 

Zender

Ook de zender is een schitterend apparaat. Een fabriekszender van RVR Blues-30 met ingebouwde stereocoder. De naam zegt het al, die maximaal 30Watt kan leveren. Alleen hij staat op zo'n 9 Watt om de RVR VJ1000M eindtrap aan te sturen die op 1kW staat te blazen.

 

Genoeg zo vindt het team. Hij kan veel meer leveren maar alles draait mooi rustig en dit is goed voor het behoudt. Op de laatste paar honderd Wat komt het ook niet meer aan. De RDS is een RDS2000, die nog wat aandacht vraagt de komende tijd.

 

Mast

Ook deze is vervangen door een gekochte zelfbouw schuif-kantelmast met een maximale hoogte van 40meter. Maar die door de wat kromme eindbuis op 30 meter staat. Ze gaan voor safe en alles met beleid. Ook de vier antennes zijn nieuw en fabrieks van het merk DB. Ze zijn breedbandig tussen de 93 en de 103Mhz. Kortom een grondige renovatie bij dit team dat bestaat uit 4 man.

 

Processing

Vreemd genoeg hebben ze de Triple-C ingeruild voor Behringer-materiaal. De processing komt nu uit het digitale monster, de 9024. De klanken zijn goed en fris te noemen en niet pompend. Volgens het team ligt dat aan eprom-versie 1.1. Die werkt beter dan de versie 1.3 en verder aan de juiste instellingen natuurlijk. Verder staat achter de 9024 nog een Ultrafex EX3200 voor wat extra hoog en laag.

 

De muziek komt veelal van single en hiervoor staan 2 Reloop's PR2000Mk3 platenspelers. Ook van CD wordt gedraaid, hiervoor staat een dual cd-speler, type CD-24. Verder draaien ze de MP3 vanuit een pc die bijzonder netjes is weggewerkt en waarvan het scherm keurig is opgehangen. Als mengtafel werd een Dateq gebruikt, type GPM8.  

 

Moeders

Hoe goedwillend moeders zijn en het altijd goed bedoelen, er gaat dan altijd wat mis. De gastvrouw wilde het team lekker verrassen door een warme hap klaar te maken. Dus de vetpan werd ingeschakeld, maar moeders wist niet dat de pan op dezelfde groep zat als de zender. Met als resultaat ruis op de radio.

 

In no-time stond de telefoon roodgloeiend en vele luisteraars waren al bang dat het gebeurd was. Dan zie je toch weer hoe rustig het team blijft en de techniek vertrouwt. De groep werd weer ingeschakeld en daar was het signaal weer.

 

Het team bedankt voor de uitnodiging en voor de aangeboden drankjes.

 

Filmpje Rode Baron en Radio Vechtzicht

 

De fabriek DB antenne van de Rode Baron

 

 

 

 

Kantel schuif Mechanischme

De stuur en eindtrap van RVR

Zwarte kast is de RDS 2000

Soundprocessing met oa de Behringer 9024 (Basis presets staan op deze site Intersound-Fm)

Dual Cd-spelers

 

De Dateq GPM8

 

 

Ik denk toch wel de vervelendste Piraat van dit team, maar draaien kan die.

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is nieuw en blijft nieuw door onze poetsjuf

 

 

 

Techniek staat voor niets zoals deze T-65 telefoon

 

 

 

De oplossing voor Horeca Nederland