18-10-07                                            Door GUP

Wie kent ze niet? Station Tukkerteam, normaal wegdraaiend vanuit Twente. Dan gaat het om een uitzending van de 4 teamleden gezamenlijk. Dit keer zijn de overige drie niet aanwezig en draait alleen 1 lid van Tukkerteam. Ook niet vanuit Twente, maar vanuit Zuidoost-Drente.  

Ook dit ene lid draait onder de naam Tukkerteam maar dus vanuit Drenthe, samen met zijn vriendin. Voor deze impressie was het even wachten op het inschakelveld en toen dat op donderdagmiddag aanwezig was, ging het signaal op de 94.50 MHZ in stereo en RDS de ether in. Tijd dus voor de beloofde impressie. 

Zender en mast

De mast van dit station is een fabrieks constructiemast. Deze mast is vast weggezet en is voorzien van 4 DB-fabrieks antennes met koppelbalk en tussenkabels. Die stralen een prima signaal weg, gezien de reacties die binnenkomen via de SMS.

De zender is van het merk R&S oftewel de bekende 2024-kast van 10 kW. Eind september werden twee laden opgehaald door AT. De sturing SU155 en de het inschakelveld verdwenen in de kofferbak. Onder het motto onkruid vergaat niet was Tukkerteam een uur later weer aan de band. Tijdens de impressie was de zender met nieuw inschakelveld goed voor een 8-9 kW op de Watt-meter. 

Soundproccesing

De soundproccesing moest bij dit station eerder altijd een geheim blijven. Maar tegenwoordig kunnen we gewoon zien dat er een Omnia 4FM turbo achter staat. Kortom, prima kwaliteit op de 3-meterband. De mengtafel is de Airmate van D&R. Via dit mengpaneel wordt de Omnia met 100% vinyl gevoed. De 2 Technics platenspelers met de bekende Ortofon-naalden hebben de hele dag hits mogen draaien. De dubbele CD-speler stond bij dit station zelfs op de sleep-stand.

 

De studio

De studio is de plek wat het allemaal gebeurt. Het is een gezellige bar met stamtafels. De koelkast is dit keer met zowel Amstel als Grolsch gevuld en helemaal ingebouwd in de garage zodat hij niet teveel ruimte inneemt. Ook hangt er hier en daar nog wat leuks ander aan de muur zoals een Stokkemasker-meting. Het is een lekker gezellige studio met alles erop en eraan. 

Ik wil het station tot slot bedanken voor de aangeboden schijfjes en voor de sapjes en de  gezelligheid natuurlijk. Op de vraag of  Tukkerteam Twente binnenkort nog gaat draaien kreeg ik als antwoord: ontkruid vergaat niet.