06-2-2008                   De Twee Gebroeders            Door Jacco (Hartenboer) en broer

 

Deze dag begint in de morgen in de studio in Jubbega waar de radio altijd op een piraat is afgestemd. Ik luisterde deze dag naar de Twee Gebroeders die ik al meerdere malen doordeweeks had gehoord.

 

Welkom

Tegen de middag er een sms aangewaagd met de vraag of ik welkom was om voor deze site een impressie te komen maken. Geen probleem was het antwoord, alleen wij gaan rond vieren de band verlaten in verband met werk.

 

De plotselinge visite van mijn broer gooide bijna roet in het eten, maar hij vond het ook reuze interessant om eens bij een piraat op bezoek te gaan in  plaats van impressies te lezen.

 

Doodlopende zandweg

Dus op naar een klein gehucht ergens in Friesland, adres ingevoerd in de Tom-Tom en rijden maar. Helaas Tommie was weer eens in de war en stuurde mij een doodlopende zandweg op. Maar weer bellen en deze keer op de ouderwetse manier naar de locatie.

 

Aangekomen op de locatie in een zeer mooi landelijk gebied staat  bij een woonboerderij  een mast van 18 meter hoogte met erin 2 Armco-antennes, afgepiekt op de 98.20. Dit station draait ook op de 98.20 Mhz in stereo en RDS met een zeer mooi apparaat. De QB 1100 met op dat moment een 750 Watt op de meter.

 

Mooie kast

k zie een boel zenders tijdens impressies maar van deze kast was ik erg onder de indruk. Gewoon mooi en prachtig om te zien met een glazen deur ervoor. Een Profline stereo en Katruud Pira 32 RDS zorgen voor de rest van het signaal.

 

Processing

De studioapparatuur bestaat uit een Phonic MU-1822 mengpaneel, twee draaitafels van DAP T 3000 en Denon D-4000 CD-spelers. De soundprocessing bestaat uit een Behringer Ultrafex en 6-bands compressor/limiter van Diesis, geleverd en ingesteld door Jeroen Phantom uit Den Helder.

 

De muziek bij dit station komt van vinyl en cd . Voorts staat er een laptop om binnenkomende sms- en ontvangstrapporten op diverse sites te bekijken.

 

Gepakt

De Twee Gebroeders, de naam zegt het al, bestaat uit 2 broers die al meerdere malen uit de lucht zijn gehaald. Voor de eerste keer in 2004 door de heer A en een kleine 2 jaar later op  21 januari 2007 door de ridder van Mildam.

 

Plannen zijn er volop bij dit station. Ze willen onder andere een hogere mast en een nieuwe studio op de zolder. En met wat Sietse zei, een van de Twee Gebroeders : Dan zijn we een echte zolderpiraat, is deze impressie ook weer aan zijn einde.

 

Twee Gebroeders bedankt voor jullie medewerking.