30-04-2008                            Aso Team                                           Door: Gup

Op naar het volgende station dat in de planning stond. Het Aso Team vanuit Drenthe maar dan de verkleinde versie. Ze draaien via de 95.10 MHz in stereo en RDS vanuit Zuidoost-Drenthe. 

Een groep jongeren kwam op het idee om een paar dagen te draaien. Ergens werd een caravan werd gestald, stroom geleend en daar was het station aan de band. 

Zender

De zender van dit station bestond een zelfbouw enkele mosfet. De insturing werd gedaan door een RDVV ingebouwd (8 Watt), oftewel het tiptoetsen blikje. Deze set was goed voor een kleine 350 Watt. De mast hadden ze aan de caravan vastgelast en had een hoogte van circa 20 meter. In de mast hingen 2 rondstraal antennes die de muziek overbrachten. 

Het mengpaneel was de bekende Behringer DX1000. De soundprocessing was geleend van een buurtstation dus ook erg bekend voor mij. Een foto heb ik niet van het setje maar hier volgt de opstelling: 

Soundprocessing

Een Behringer Autocom, Ultramizer en Edison in combinatie met een Aphex exciter. Het RDS- systeem was van het merk Katruud en de echo werd voortgebracht door de DSP2024. Af er toe viel er een kanaal weg door een kabelbreuk maar dat bedierf de pret niet.

 

Studio

De studio werd gehuisvest in een caravan die door de vorige eigenaar al om was gebouwd met een barretje erin zodat er gelijk in gedraaid kon worden. Voor de caravan hadden ze een tent gemonteerd waar nog genoeg mensen onder konden zitten als het wat slechter weer werd. 

Ik kreeg bij dit station echt een campinggevoel omdat al snel het gaspotje op tafel werd gezet.  Daarna werd me een hamburgertje aangeboden die er natuurlijk prima inging. Voor de rest was het lekker gezellig en na genoten te hebben van een hapje en drankje heb ik dit station ook weer moeten verlaten. 

Ik wil het station bedanken voor de hapjes en de drankjes.