10-05-2008                                        Boemerang BV                                   Door: KB

Vanaf dezelfde locatie, maar toch twee verschillende Boemrangs. Vorige keer in het bos bezocht ik de Firma Boemerang, en nu Boemerang BV. Een klein verschil, omdat het ooit een gezamenlijk team was.

 

Dit team heeft inmiddels 16 dienstjaren. In die tijd zijn ze 4 keer uit de lucht gehaald. Statistisch gezien valt het dus wel mee.

 

Zandstormpje

De locatie is vanwege dit mooie, droge weer niet echt ideaal. Deze jongens zitten nog op een stuk onbewerkt landbouwgrond met zwart zand en alles stuift om je heen. Niet zo goed voor de apparatuur allemaal. De locatie zelf is wel prachtig, als je tenminste rustig rijdt bij aankomst. Dat is een vereiste.

 

Waar is de kast?

Opvallend hard is het signaal dat deze jongens in de ether brengen. Ik had dan ook een kast verwacht van 5 kilowatt of zo. Maar waar ik ook om me heen keek, nergens zag ik een ruimte waar zo’n kast kon staan.

 

Nee, vertelden ze, die vind je ook niet. We draaien gewoon met een T2000 van Elenos goed voor 2kW. Het draaide erg goed allemaal, mede door de masthoogte die 65 meter bedraagt. Bovenin 4 fabrieksrossen en koppelbalk.

 

De mast is een huurmast maar is eigenlijk niet meer te huur. Hij is al van het toneel verdwenen maar voor dit station heeft de eigenaar een uitzondering gemaakt.

 

Omnia One

Het geluid dat deze jongens presenteren is goed, erg goed. Het komt uit de processing van een Omnia One. De nieuwkomer bij piraten die het bijzonder goed doet. Zuiver, fris en helder. Voordat het geluid naar deze processing gaat, staat er eerst nog een Dateq 8,3 menpaneel.

 

De muziekkeus op dit moment is variabel. Zowel van CD wordt hier gedraaid, waarvoor een dual Denon DN-2000f MKIII staat als MD uit 2 MD-spelers van Sony. Uiteraard kunnen de 2 platenspelers van Technics, type SL-1210MK2 niet ontbreken.

 

In de studio stond ook nog een oude laptop, een Pentium 2. In eerste instantie dacht ik dat hij werd gebruikt voor de RDS maar niet was minder waar. De laptop is voorzien van het besturingsysteem Windows XP waar de SMS op binnenkomt voor de verzoekjes..

 

Draaischema

Het team heeft geen vast draaischema. Een ieder draait op dat moment wanneer hij wil. Rommelig? Welnee, er wordt op dat moment overlegd en dat werkt gewoon bij ons het beste, was hun reactie.

 

Zaterdagavond ging het dak er af. De Esperando’s traden op en zoals de geschiedenis ons leert, ging dat helemaal goed.

 

We bedanken het station met hun hartelijke gastvrijheid en graag tot de volgende keer

 

Filmpje Boemerang BV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De zondagmiddag werden er diverse spelen georganiseerd