05-03-2008                            Club Havanna             door:  Ruud de Gulle Lach

Zo maar eens midden in de week op impressie, wat niet zo vaak gebeurt. Dit maal zijn we op bezoek bij Club Havanna vanaf de Veluwe.

 

Mono

Onderweg kregen we ze vanuit Twello al redelijk goed mee, maar niet in stereo. Het stereogedeelte bleek helaas kapot te zijn, dus deze avond zat de Club maar in mono aan de band.

 

Aangekomen op de plaats van bestemming staat een mooie kantelmast met een hoogte van zon 34 meter, met daarin vier Ross-antennes. De zender van dit station is een enkele mosfet die rustig draaide op een kleine 300 Watt en die stond afgesteld op de 97.00 MHz.

 

Studio

De studio bevindt zich in een gedeelte van een  veldschuur. Binnen is het leuk en gezellig ingericht. Er hing van alles en nog wat aan de muren. Voor de nodige warmte staat er een houtkachel . En voor de rook die de mensen uitblazen, is in de studio een goed afzuigsysteem aangelegd.

 

Apparatuur

Vanachter een bar wordt de uitzending verzorgd en staat de apparatuur opgesteld. Hier wordt zowel gedraaid van de zwarte schijf, CD-tjes en MP3. Voor de singles en LPs staat er een Numark-draaitafel, voor de CD-tjes een Pioneer CD-speler, en de MP3-tjes worden vanaf uit pc gedraaid.

 

Soundprocessing

Het mengpaneel is er van Behringer, type DJX 700. Vandaar uit gaat het geluid naar de soundprocessing. Onder andere naar de Behringer Ultradyne Pro en een limiter, eveneens van Behringer.

 

De verzoekjes en SMS-jes worden lekker ouderwets met de pen op een papiertje geschreven, al moest daarvoor soms wel de muziek in de studio een toontje lager, maar dat mag de pret niet drukken.

 

Vol plannen

De  uurtjes die we er waren, hebben we het goed naar onze zin gehad en we hebben weer een aantal afspraken gemaakt voor leuke impressies. We zullen van Club Havanna zeker nog meer horen in de toekomst. Ze zitten nog vol nieuwe plannen, dus dat komt wel goed.

 

Namens Ruud en Diana succes met de hobby en tot een volgende gelegenheid en natuurlijk bedankt voor de drankjes.