24-10-2008                            Dukes Of Hengevelde                         Door: Kroepoek

Al  7 jaar lang een jaarlijkse marathon uitzending van de Dukes Of Hengevelde, oftewel DOH. Het team bestaat uit minimaal negen man en draait normaal altijd in het weekend, maar nu een keer midden in de week op de 97.00 megahertz. Ik hoorde ze en heb ge-smst of ik mijn camera mee mocht nemen. En dat mocht.

Zender
De zender is een RVR-kast, waarvan de originele sturing helaas niet werkte, maar dit werd opgelost door een zelfbouw sturing. De kast is gebouwd op 3,5 kilowatt en dat gaf hij ook ruim. Goed gekoeld stond hij in een paardentrailer, zodat ik voor de foto’s mijn atletische vaardigheden moest gebruiken.

Mast
De mast is een mooie uitschuiver. Op een hoogte van 50 meter hingen 4 gepiekte twee-element antennes. Zelfbouw, maar ze stralen goed af. Geen foto’s van de mast deze keer.

Audioapparatuur
Een Dateq mengpaneel en twee Numark draaitafels zorgden voor het geluid van vinyl. Een cd-speler stond er voor de jingles, die erg mooi en goed bedacht waren.

Dan maar even kijken wat er achter stond qua soundprocessing. Een heel setje: Een Aphex Leveler, Aphex Big Bottom, Aphex Aural Exciter, Stereomaxx en als eindprocessor een Behringer Combinator. Het setje klonk erg strak.

 

Als stereo/RDS-coder stond er een Katruud.  Voiceprocessing was niet nodig, de Dukes hebben een hypermoderne microfoon die al goed genoeg klinkt.

AT
Ook deze jongens hebben last van het AT. Ze wilden van woensdag tot vrijdag draaien. Maar woensdag reed er al een Volkswagen Passat langs en de zender ging uit voorzorg uit. Daarna hebben ze even een 4-voudige BLF278 laten blazen, maar onder het motto: “hij staat er niet voor de sier”, ging de RVR-kast er weer achter. Verdere acties bleven gelukkig uit.

Locatie
De keet is echt super om in te draaien. Een hele keuken hadden ze tot hun beschikking en koffie in overvloed, waarschijnlijk om de nachtelijke uurtjes goed te overleven. De mascotte van dit station begroette me al snel. Andere mascottes kwamen er minder goed van af, dat is te zien op de foto’s.

DOH heeft vrijdagmiddag –zoals afgesproken - om 6 uur de zender uitgezet en een medepiraat heeft het overgenomen.

Jongens bedankt voor de gezelligheid, de koffie, de mooie verhalen en super dat ik een impressie mocht maken.