26-01-2008                Dynasty Radio                                     door Gup

Deze avond had ik nog tijd om even een impressie te doen bij een piraat uit de buurt. Het werd Dynasty Radio via de 88.30 MHz in stereo en RDS.

 

Mast

De mast van dit station is in dit geval een buisje van 15 meter hoog, bevestigd aan de rand van het huis. In deze mast hangen zelfbouw rondstraal dipolen, gebouwd en afgeregeld op de 88.30 MHz.

 

Zender

De zender die bij dit station werd gebruikt, is een enkele Mosfet van de bekende bouwer uit Overijssel. De zender is goed voor 330 Watt. De reacties waren prima, dus de piraat was goed te spreken. Bij mij was er een signaal van 49 dB op de klok.

 

Soundprocessing

Het mengpaneel was bij dit station de bekende Behringer DX-1000. De soundprocessing bestaat uit de Combinator en een Edison stereoverbreder. De bass die de Combinator normaal opvreet werd gecompenseerd door het laag op het mengpaneel bij te stellen. Kortom, ze wisten een  goede sound te creŽren.

 

Er werd bij dit station bijna alleen maar vinyl gedraaid op de daarvoor bestemde JB System draaitafels. Een computer werd gebruikt voor de verzoekjes en ook nog 2 CD-spelers waren aanwezig. De stereocoder was een 8 sample en de RDS was van het type RDS- 2000.

 

Studio

De studio was niet al te groot maar lekker gezellig. Alles leek bij dit station precies op zijn plaats te vallen. Alleen was de bar wel iets te hoog voor mij, haha. Hier en daar hingen borden aan de muur en alles was prima en netjes afgetimmerd.

 

Er hing een gezellige sfeer in de studio en ook kwam er nog een echte Arne Jansen look-a-like aanzetten die zelf ook wel goed kon zingen. Kortom een leuk avondje uit.

 

Waakhond

Bij aankomst was het nog wel even spannend. Een flinke waakhond moest de wacht houden wat hij prima deed.

 

Ik wil het staton bedanken voor de sapjes en hapjes en tot de volgende keer