09-07-2008                                               Frima MPC                          Door: Bram Lurvink

Dit zou de tweede avond op rij worden dat de firma gaat draaien. De firma Maffe Piraten Combinatie vanuit een plaatsje op de grens van Twente en de Achterhoek.

Hup, er naar toe

We gingen allemaal direct na afloop van het werk naar de feestschuur om zo snel mogelijk de zender aan te kunnen zetten. Ditmaal een verjaardagsuitzending omdat één van de leden zijn verjaardag vierde.

Rond half 5 was er een signaal op de 96.7 MHz en na een klein uurtje werd er verhuisd naar de 97.6 omdat we op die frequentie er vrijer aan zaten en dus veder weg straalden. Voor de verandering een uitzending die zonder enige problemen werd gestart en beëindigd

Mast

Als zendmast gebruikten we een eenvoudige lantaarnpaal en een toppijpje van 3 meter met daarin de 2 zendantennes. Totale hoogte van de constructie: een krappe 15 meter. Gezien de reacties draaide het signaal nog een aardig eind weg.

De zender bestond uit een dubbele mosfet als eindtrap met een RVR-stuurzender. Het totale setje draaide rustig op 750 watt, zonder enige problemen. We draaien momenteel gewoon in een schuur, omgebouwd tot feestruimte, omdat de keet nog onder handen wordt genomen.

Apparatuur

Er stonden 2 draaitafels, één van Soundlap en één van Citronic, beide met een Concorde pro-naald.  Alles werd hier van vinyl gedraaid dus er waren geen cd-spelers aanwezig. Dit alles werd gemengd met de bekende behringer DX 1000. Als microfoon werd een Solton MS 1000 gebruikt.

Processing

Daarachter stond opgesteld in een flightcase de soundprocessing:  een Symetrix 528 als voice-processor.  Voor het complete uitgangssignaal hadden we de StereoMaxx gevolgd door de beruchte Omnia 3FM Turbo. Dit alles zorgde voor een uitstekende geluidskwaliteit.