02-08-2008                                        Monza                                     Door: Wilco

Vanmiddag gaan we een keer naar een deel van Overijssel waar we niet zo vaak komen, de Kop van Overijssel zijn we beland en wel het Monza Team. Dit station is bezig met een marathonuitzending die is begonnen in de nacht van woensdag op donderdag rond de klok van 12 uur en doorgaat tot zaterdagnacht 12 uur. Dit alles op de 98.10 MHz in stereo en RDS.

 

Mooie locatie

Dit team heeft de vaste locatie verkozen voor een stukje weiland, al is dat in deze omgeving niet zo makkelijk te krijgen. Maar deze plek is meer dan fantastisch. Overal mooi vrij en een goed uitzicht. Het hoge maïs camoufleert veel details.

 

Op zich kende dit station dat bestaat uit 7 man weinig opstartproblemen behalve bij het opzetten van de tent. De constructie was een beetje onbekend waardoor de tent in elkaar zakte tijdens de opbouwfase. Een persoon liep wat kneuzingen op aan de knie en voet. Hij liep wat mank de eerste dagen maar verder ging het goed.

 

Mast

Ook de mast die een hoogte kent van 52 meter, kende bij het opzetten geen problemen. Het is een type mast die je veelal ziet en van het Duitse leger afkomstig is. Een extra constructiebuis met erin 4 eigenbouw breedbanders maar wel een fabrieks koppelbalk. Ze zorgen ervoor dat het materiaal perfect werkt.

 

De zender is ook compleet fabrieks. De sturing is van het merk RVR, type PTX80 en de eindtrap van Elenos de T1800 waar met gemak 2,1 kW afkwam.

 

Vliegenplaag

Wat opviel was de hoeveelheid vliegen. Een ware plaag was het op deze locatie. De oorzaak was de naastgelegen veehouderij. Als oplossing hebben ze 24 vliegenvangers geplaatst, je weet wel van die plakdingen aan het plafond, en dit werkte prima. Althans menige vlieg vond een plekje in deze val.

 

Uit voorzorg hing aan het plafond en elektrische vliegenvanger. Die werkte wel maar nog steeds veel overlast. Het is wel wennen en gewoon een lange rok aanhouden anders wordt je er helemaal gek van, vertelden ze.

 

Een andere plaag was de bende die er nog lag van de vorige dag. Wat kunnen bezoekers een puinhoop maken, hahaha. Zin in opruimen hadden ze nog niet, waarschijnlijk hebben ze behoorlijk meegewerkt aan deze puinhoop, maar het zal wel weer schoon moeten. Dit gebeurde later ook. De bezems werden gepakt om alles op te frissen.

 

Apparatuur

De studio dat zag er goed uit, veel vinyl wordt hier gedraaid. Bakken vol lag het ermee.

De 2 draaitafels van Skytec type TEC3010 werd hiervoor gebruikt met Ortofon Concorde elementen. Ook CD is geen probleem bij dit station. Hiervoor staat dan ook de Skytec TEC2420 opgesteld en tenslotte ook nog MP3’s met als programma BPM. Als hoofd van het geheel staat het Dateq Apollo mengpaneel.

 

Ook de processing is prima voor elkaar. Een DSPX Mini-Fm wordt gebruikt als kopstuk met een Symetrix 422 als leveler.

 

Monza Team bedankt voor de uitnodiging en tot de volgende keer.

 

Filmpje Monza Team