29-03-2008                PCF                            Door: KB

Druk dit weekend met impressies, tenminste als ik er alle tijd voor zou nemen. Naar de Veluwe of twee stations in Twente was de keuze op zaterdagmiddag. Een lastige keus maar eigenlijk ook weer niet. 

Station PCF is het geworden en bij deze jongens loopt al een afspraak van uit het begin van deze site, 4 jaar geleden. Dus we trappen de Megane aan om naar het schone Twente te rijden, maar waar zitten ze? 

Mast

Dit was niet zo moeilijk. Bij het heldere weer was de mast al kilometers van de voren te zien aan de horizon. Hij stak ver boven de bomen en bossen uit. Bij aankomst stond er een schitterende mast van 80 meter te pronken met erin 8 fabrieksrossen en koppelbalk. Nog geen paar minuten later werden we al opgevangen door het team. 

Gezien deze hoogte had ik verwacht dat het een huurmast zou zijn, maar niets is minder waar. Alles is in eigen beheer alleen de tent en het aggregaat hebben ze gehuurd. De mast, ja die gebruiken we maar 1x per jaar en dan wordt dan weer gestald maar hij is niet te huur. Teveel werk, vertelden ze. 

Eens per jaar

Een peer per jaar draait het team en dat al voor het twaalfde jaar. Dat is lang moet ik zeggen, maar geen record. Het team bestaat uit 25 a 30 personen, het exacte getal weten ze niet eens. Het is een combinatie van heel veel piraten uit deze regio, die 1x per jaar een marathon houdt met veel vermogen. De maand wanneer ze draaien verschilt ook per jaar.  

 

Vol vermogen

En vermogen blazen ze. Een oude R&S-kast uit de jaren tachtig staat in een container te blazen op vol vermogen. Twaalf kilowatt op de 97.00Mhz in stereo en RDS. 

 

Processing

De stereo komt uit de processing, maar is geheim. Hoewel het niet zo moeilijk is om te raden. Het was voor mij duidelijk wat er achter stond. Hard, luid en bijna over de grens met moduleren. Dat is een Orban, dat kan haast niet anders. En voor de rest laten we het lekker geheim zoals het team het graag wil. 

We gaan naar de studio. Geen cafe of een schuur maar weer in een tent midden in de weilanden. De studio staat wat verhoogd staat opgesteld, vol met apparatuur. Ze draaien zeker voor 90 procent aan vinyl vanaf de Technics SL-1200MK2 draaitafels. 

Maar er staat ook een dual CD-speler van Denon, type de DN650F. Genoeg keuze dus, en ze hebben ook nog een MD-speler staan van Tascam, de MD-350. Als mengtafel gebruiken ze een D&R Clubmate. 

Ik wil het team bedanken voor de uitleg en tot de volgende keer.