21-01-2008                             Powerline                   Door: Jacco

Dit was zo’n dag dat je verveelt door het raam naar buiten kijkt, waar het onophoudelijk regent en nog geen minuut droog is geweest. Wat gaan we doen? Collega-impressiemaker Ruud lastig vallen op MSN of toch maar een rondje FM te gaan doen?

 

Afstandsrapport

Ik draai op deze donkere maandagmorgen aan de tuner en dan hoor ik op de 94,50 MHz in stereo en RDS het station Powerline in ruisvrij stereo. Ik had al regelmatig contact via MSN met dit station en hij vroeg mij om een afstandsrapport. Enkele minuten later kwam de vraag kom je langs vandaag? Yes, ik kom eraan.

 

Dus op naar hartje Friesland met vanaf de thuislocatie Jubbega al de klanken van de Powerline uit de boxen van de autoradio. Aangekomen op de locatie staat een uitlierbare mast op 26 meter met 2 DB-broadcast (semi) breedband rossen erin .

 

Zender

Gelijk bij de kennismaking kwam de vraag: zullen we de zender even bekijken? In het zenderhok stonden een BGY33 breedband stuurzender en een 4-voudige Mosfet –ook breedband- eindtrap opgesteld.

 

De Mosfet-eindtrap stond rustig te draaien op 1100 Watt en dat het goed signaal doorkwam bewezen de vele afstandrapporten op EPC Friesland en de vele sms-jes op afstand die dit station binnenkreeg. Met de RDS-print PCB-98 uit Heerde en een stereocoder van Eurosound werd het zendgedeelte compleet gemaakt.

 

Apparatuur

Je denkt tegenwoordig bij een zendstation al snel aan een team, maar niks van dit alles. De Powerline draait en bekostigt alles helemaal zelf. De muziek werd gedraaid vanaf een dubbele Skytech CD-speler.

 

Het D&R mengpaneel en de CAD microfoon met verdere processing zaten in een 19 inch kast. De soundprocessing bestond uit Behringer Ultrafex-pro 3200, Aphex compellor. En daarachter de tweemaal 3-banders van Harris en een eindlimiter van Harris.

 

Het is een set die je niet vaak tegen komt bij impressiebezoeken, maar ik moet zeggen dat er een prima geluid inzat. De muzikale klanken kwamen verder uit een laptop met het programma BPM.

 

Er zijn plannen in de toekomst met een nog hogere mast en met meer vermogen aan de band te gaan.

 

Ik wil Powerline bij deze bedanken voor de uitnodiging en de koffie.