10-05-2008                                        Twentse Bierefluiters                Door: KB

Het is warm in de auto. Bij de start stond de temperatuur op 33 graden maar gelukkig liep die na een tijdje rijden terug naar 26 graden. Nog warm zat voor een autoritje.

 

Blindelings

De Twentse Bierefluiters is waar we naar toe gaan, maar vraag niet hoe. Ik wist geen adres dit keer, dus moet ik er blindelings naar toe. De mast was het probleem niet. Ruim van de voren zag je de mast al staan door het bijzondere heldere weer. Het leek alleen als je op de mast af reed, het niet opschoot. De mast bleef ver weg.

 

Na wat te dwalen om op deze lastige locatie te komen, moet ik zeggen dat het wel een prachtige locatie is. Midden in een groen, net gemaaide grasweiland staat dit muziekstation met midden op het weiland de prachtige eigenbouw mast. De mast is gemaakt van gaspijpen en heeft een hoogte van 88 meter.

 

Te hard

Een grote hoogte met erin 6 breedband antennes type *** en met een bijhorende koppelbalk van ***. Dat het allemaal werkt was goed te merken. Overal was dit station te horen, soms te hard, vertelde een teamlid. Het moet niet veel harder gaan. Dit gaat monsterachtig. Ver boven verwachting.

 

Ook bij aankomst gebeurde er van alles. Een stier voor de rodeo werd aangerukt en gelijk aangesloten op het lichtnet. Helaas, de stroom viel uit door een defect. Alleen de zender bleef in de lucht, maar met de muziek en de rest was gebeurd.

 

R&S-kast

De zender is bij velen bekend bij anderen berucht. Het is een R&S-kast die momenteel op zijn slofjes bijna 12 kW leverde

 

Het team wil niet knooien. We kunnen geen tweede poging doen. De zender moet gewoon muziek uitzenden. We laten voor de zekerheid wel een tweede aggregaat aanrukken. Het is duidelijk dat dit team niet voor kwantiteit gaat maar voor kwaliteit.

 

Twee teams

Twentse Bierefluiters bestaat uit een delegatie van 2 piratenstations. namelijk de 8 Onwiezen en Actie Team Twente. Ze wonen ongeveer 45 kilometer uit elkaar en nu tijdens Pinksteren vormen ze een team van 8 piraten.

 

Actie team Twente zorgde voor de prachtig mast, de tent,  de stier en de bijzondere BBQ. Acht Onwiezen zorgden voor de zender en het geluidsmateriaal. Beide teams hebben samen te beschikken over alles wat er nu staat. Allemaal in eigen beheer dus.

 

Soundprocessing

Processing is goed aanwezig. Een Omnia-4 staat er te blazen om alles in het gareel te houden. Het mengtafel is een vrij onbekende van Mackie, type CFX16. Twee Reloops draaitafels, de RP-100mk3S, worden gebruikt voor de platen. Verder staan er 2 CD-spelers van Sony en een enkele MD speler en PC worden ook nog gebruikt als muziekbron.

 

Aan sfeer is gedacht en er is een goede teamspirit. Moeilijk doen dat zit er bij ons niet in.

 

Filmpje Twentse Bierefluiters

 

 

 

 

 

 

 

 

Soundprocessing  Omnia 4

 

 

 

 

 

Echo voor de spraak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ff tanken

 

 

 

BBQ en palingrokerij alles in 1