07-03-2008                            Station Witte Vink                                              Door: KB

Thuiswedstrijden, daar hou ik wel van, en deze keer heb ik weer geluk. Via een SMS- en GSM-ericht werd ik op de hoogte gesteld van deze marathon.

 

Station de Witte Vink een normale naam eigenlijk, maar ook weer niet. Deze naam is een combinatiezender van 2 plaatsnamen: Witharen en Vinkenbuurt en zo is deze naam door ontstaan. Marathon editie 2 alweer van deze groep piraten die bestaat uit 8 man. Dit weekend weer aan de band op de 96.50 Mhz in stereo en RDS met hun jaarlijkse marathon.

 

Test, test, 1,2….

De test was donderdag nadat de 51 meter hoge zendmast met erin de eigenbouw 4 rossen en koppelbalk omhoog was geschoven. En alles lijkt goed te gaan. De eigenbouw zender van 1,1 kW met daarvoor een stuurzender van Profline met ingebouwde stereocoder doet gelijk zijn werk goed.

 

Tijdens de test stroomden de verzoekjes al binnen en daarmee was meteen de test afgelopen en het begin van de uitzending ingeluid. De marathon die doorgaat tot zondag rond de klok van 18:00 uur.

 

Ook dit keer geen tent maar lekker warm vanuit een cafe. De coördinatie was simpel. De eigenaar regelde artiesten, de huur en de versnaperingen. In ruil daarvoor krijgt het team ruimte tot hun beschikking.  Dus geen winstzender, maar gewoon een gezellig onderonsje met vele liefhebbers van de muziek.

 

En dat bleek ook wel bij aankomst. Al was het in het begin nog niet zo druk maar na een uurtje gebabbeld te hebben bij de zender was het bij terugkomst in het cafe al behoorlijk druk.

 

Processing

Ik had snel door dat de processing via een software-programma ging. Als de piraat aan het praten was zat er vertraging in. Reden genoeg om te vermoeden dat het gaat om een processing via de computer. Het klinkt allemaal prima, maar je hebt wel een koptelefoon nodig als de schuiven van de microfoon open gaan. Het programma is inmiddels al bij veel piraten ingeburgerd en het gaat om Omnia AX software.

 

Van vinyl en cd,dat is in hoofdzaak wat er wordt gedraaid, en dat is om en om. Twee verschillende platenspelers zijn aanwezig en een dual CD-speler van Citronic, type CD1,2,. Als mengtafel wordt gebruikt een Behringer DX-1000.

 

Ik wil het team bedanken voor de dubbele aanvraag voor een impressie en voor de sapjes en de uitleg.

 

Update:

Witte vink uit de ether zondag 9 maart 2008

Rond de klok van 1 uur was het gebeurd, dit met 3 politiewagens en 1 man sterk van AT Dhr. Nijland kwamen de zender in beslag nemen.

Reden van dit bezoekje zou zijn storing maar of dit van het team afkomstig was is nog maar de vraag, de storing zou vorige week al zijn gemeld.

De sturing en tussentrap en de eindtrap zijn in beslag genomen, de voeding mochten ze houden als aandenken. De inbeslagname verliep bijzonder rustig met alle

medewerking van het team. Aangezien het team door wilde draaien tot 6 uur werd nog wel even gevraagd aan AT of dat ook kon maar helaas aan dit verzoek

kon niet worden gedaan, wel mocht het team afkondigen op de radio. At en behorende agenten vertrokken richting Nieuwleusen, via de leiding.

 

 

Filmpje Witte Vink