16-05-2009             Dolle Boeren           Door: Andre (Paradiso)

Vrijdagmorgen een uur of negen, hoppa. De eerste voorzichtige klanken schallen via 97.1 MHz door de ether.

 

Derde keer

Het marathonweekend van het team is begonnen, ook in dit deel van de zuidelijke Veluwe-rand. Dolle Boeren Team is in de lucht en voor de derde keer herhalen zij hun jaarlijkse marathon.

 

Als loopt lekker op een klein probleem na, de zender klapt af en toe helemaal in elkaar. Ondanks dat geen paniek, want dat kennen deze mannen niet.

 

Mosniet?!

Maar dan in de loop van de middag wordt het toch een beetje groot probleem, de zender houdt er mee op. Wat is er gebeurd? De mosfet werd een mosniet.

Wat nu? Eerst het probleem zoeken.

 

De oorzaak zit ‘m in de antennes. Dat wordt een oplossing zoeken. Maar gelukkig zijn er dan altijd collega-amateurs die je helpen. Zo komt er een nieuwe zender, een nieuwe dipool en bij de aannemer om de hoek wordt een verreiker geleend.

 

En na anderhalf uur is er weer signaal op de 97.1, maar helaas liep nog niet alles lekker. De sound was te zacht. Hoppa, zei een lid van het team. ‘Even de MPX omhoog schroeven en knallen maar met de hitzzzz.’

 

Het team bedankt iedereen die heeft meegeholpen enorm om het spul weer op gang te krijgen.

 

Zendapparatuur

De apparatuur die na de herstart gebruikt werd, was een zelfbouw mosfet-zender van een collega. Het setje stond op een 300 watjes te poekelen op een enkele dipool. De dipool was dus gemonteerd was op een verreiker met een 25 meter hoogte.

 

Studio

In de tent stond een Behringer DX-1000, met daarop aangesloten 2 JB-Systems draaitafels,en een dubbele CD-speler van het merk HQ- quality. Ook de automatisering voor de nacht ontbrak niet. OTS deed de rustige uurtjes, zover die er waren

 

Soundprocessing

De eindprocessing was simpel maar doeltreffend, een Behringer 2496, wat kun je daar toch veel mee bereiken. Als laatste in de keten stond er de Autcom, 2 bands-limiter. Zij hielden het geheel lekker rustig en fris.

 

De sms'jes werden vertoond op een groot scherm in de tent, afgewisseld met foto's van de opbouw en de zwarte cross.

 

Gehaktbal

Aangezien ik samen was met de ouwe Noordzee konden we de ballen super testen en die krijgen dan ook een 8, (of het kwam door de dame daar zijn we nog niet achter)

 

OPROEP

Verder bedank ik het team voor de gezellige avond en als er piraten zijn op de Zuidoost-Veluwe die een reportage willen hebben, laat het even weten. Als we tijd hebben komen we graag langs.

 

 

.