08-05-2009                                   IJsselteam                                                                        door: Ruud

Donderdagavond ging het IJsselteam van start op de 96.5 MHz. Het signaal was thuis perfect op het welbekende stukkie draad. De sound en stereo waren meer dan goed. En zoals één van de teamleden door de microfoon riep: RDS krijg je er gratis meegeleverd.

 

Storm

Vrijdag overdag wederom een goed signaal en de platenkeus viel goed in de smaak. Alleen aan het einde van de middag ging het goed fout. De storm die ineens in een groot deel van Nederland kwam opzetten, trof ook het IJsselteam. De mast begaf het helaas, dus er viel een stilte op de 96.5 MHz.

 

Na even gebeld te hebben met één van de mannen wist ik dat men met een paar uurtjes weer aan de band zou zitten met hulp van een team uit de buurt . Ondertussen nam een andere amateur het even over op de frequentie.

 

Leenapparatuur

’s Avonds er dus maar even heen, maar de geknikte mast was helaas al weg. De leenzender en –mast waren van een ander team en mochten helaas niet op de foto. Wel zie je foto’s van hun eigen Elenos die 5kw levert maar dus toen uitstond.

 

Aangekomen in de grote schuur, die gezellig was ingericht, waaronder een podium voor de artiesten. Verder een hoek voor de hapjes en drankjes en zelfs aan de kleintjes was gedacht. Een groot springkussen stond voor hen er opgesteld, al zag ik er ook wel iets te grote kinderen op springen.

 

Veel vinyl

De welbekende draaikeet stond in de hoek opgesteld, de apparatuur was ruim geplaatst. En dit keer werd er het meest gedraaid met de zwarte schijfjes via twee draaitafels van het merk Numark. De CD-tjes gingen in de laatjes van de dubbele Citronic CD-speler. De nummers die vanaf de pc werden gedraaid, kwamen uit het progamma Ots-dj.

 

Soundprocessing

Van al deze apparaten gingen de snoeren naar een mengijzer van Behringer. En van daaruit naar de soundprocessing, die bestond uit een Ultrafex pro en een Orban 2200-Optimod FM, die goed stond afgesteld. De sms-jes stroomden hier ook goed binnen en wel via de pc. Het scherm stond steeds goed vol.

 

Nadat ik alles had bekeken, ging ik maar eens de zaal in om de sfeer te proeven en te kijken naar de artiesten en her-en-der een praatje te maken met de vele aanwezigen. En om natuurlijk een aantal foto’s te schieten.

 

Zaterdagavond zijn we weer teruggegaan. Natuurlijk voor de gezelligheid, maar ook om nog een aantal foto’s te maken. Ook deze avond was zeer geslaagd. De artiesten deze avond waren o.a.  zangeres Jolanda en zanger Willem.

 

Dit keer geen balletje met mayo gehad maar een broodje beenham, die goed smaakte. Het team wil een ieder bedanken die het mogelijk heeft gemaakt dat men toch weer verder kon, na het euvel met de mast.

 

Namens het Gulle lach-team bedankt voor de mooie gezellige dagen en tot de volgende keer.

 

Studiogasten