26-04-2009                                        KUS FM                                Door: Wilco

Zondagmiddag was een toermiddag op de scooter, dus vol gas langs de Sallandse weilanden.

Een bliksembezoek aan de KUS FM  mocht uiteraard niet ontbreken.

 

Kleine camera

De grote camera bleef lekker thuis maar de kleine camera zat mooi in de binnenzak. Het was niet de bedoeling om een impressie te maken bij dit team, maar deze jongens vroegen er zelf om en dan zeg ik geen nee.

 

Niet voorbereid -zonder pen en papier- ging ik een gesprek aan met dit team en eigenlijk is het niet anders dan normaal. Lekker gezellig bij het team aan de babbel.

 

Goed signaal

Het signaal was goed te noemen op de 95,10 MHz. Niet verwonderlijk want alles komt uit een R&S kast die ruim 12 kW leverde. En dat met een masthoogte van meer dan 60 meter met er in 8 fabrieks antennes. Geen geknoei dus.

 

KUS FM staat altijd voor gezelligheid dat is haast de garantie die het team kan bieden. Dat komt ook doordat het een goed en gedegen team is. Geen poeha maar ze weten drommels goed waar ze mee bezig zijn. En de gesprekstof gaat verder dan alleen de kennis van zender en sound.

 

Doelgroep

Gezelligheid staat voorop. Alleen omdat het een wat ouder team is merk je dat ze anders in het leven staan dan de vele jonge teams. Eén van die dingen staat al in de RDS: geen toegang onder de 18. Het is niet dat ze niet welkom zijn maar de doelgroep is duidelijk anders.

 

Accu’s leeg

Het nadeel van een impressie die niet is voorbereid is, is dat niet alles klopt of loopt zoals je zou willen, nu dus ook. De accu’s van de camera raakten na enkele foto’s en een filmpje leeg. Voor mij maakt het allemaal niet zoveel uit. Ik vind het wel gezellig bij deze jongens, maar toch voelt het allemaal niet goed. Ze verdienen meer dan die twee foto’s die zijn geschoten.

 

En dan….. de grote camera

Vanmiddag had ik een verjaardag maar in het achterhoofd wil toch wel even terug. Dus ga ik de rest van de middag aan de cola om vervolgens rond de klok van 8 uur ‘s avonds weer terug te keren bij dit team.

 

Dit maal in de auto en met mijn zoon van 13 mee, die ook wel eens een kijkje wil nemen bij een piratenstation. Indrukwekend vond hij het. Het was voor hem de eerste keer om de hobby van zijn pa van dichtbij te zien.

 

Dit is ook wel eens leuk om te horen. Iets wat ik al normaal vind en niet eens erg ik heb. Ach ik blijf dan ook liever met de beide benen op de grond en blijf graag achter de camera.

 

Opgestart

Helaas was tijdens ons tweede bezoekje net de zender uit maar voor deze gelegenheid werd de zender toch nog even aangezet. Waarom is me onbekend maar het is wel leuk om de R&S-kast weer opgestart te zien worden.

 

Verder is het mooi geweest. De zender werd donderdag aangezet en bleef aan tot zondagavond rond 8 uur in de avond. Een geslaagd weekend was het weer van KUS FM.

 

Zoals ik al schreef de zender stond tijdens de tweede fotosessie uit maar de studio is nog niet afgebroken. Tijd voor een kijkje.

 

Studio-apparatuur

Een Dateq LPM 7,3 stond opgesteld met aangesloten: 2 platenspelers van Reloop de RP-4000M3Ds en uiteraard ook een dual CD-Spelers en wel van Pioneer type CMX-3000. En ook dit station maakte gebruik van MP3’s waarvoor er een computers stond en nog een tweede voor de SMS-berichten.

 

Soundprocessing

De processing is een hele chain met als hoofdprocessor de Orban-8200 met er achter en ertussen de DBX Quantum-II en een stereoverbreder van Orban, de 222A. Voor de spraak gebruikten ze een VIP1 processing.

 

De RDS, die nieuw in doos te koop is, kwam van Suono de RDST201

 

Filmpje KUS Fm