23-05-2009                            PMT                                       Door: Wilco

Een druk weekend maar niet zozeer met impressies, al kon ik de benzinetank wel leeg jagen, maar ik ben druk met een babyboom van ruim 40 jaar geleden. Overal verjaardagen en ook daar moeten we bij zijn.

 

Nummer 3

Maar toch één impressie in een druk marathonweekend, namelijk van de PMT, de Country en Western Edition. Eerder kenden we al de White en Black Edition maar nu is nummer 3 aan de beurt van Station Piraten Moat Tilligte, ofwel PMT vanuit het Twentse land.

 

In feite is er niet eens zoveel veranderd, al is de tent wat groter geworden maar eigenlijk ook niet. De extra ruimte wordt benut door een podium.

 

Sanne en Erik

Vele piraten hebben altijd wel wat aparts tijdens de uitzending. Of topless bediening of een ander leuk pikant iets, maar dit team wilde wat anders. Een optreden, op zich niet zo apart zal je zeggen, maar wel als het gaat om Erik en Sanne

 

De meeste piraten kennen dit duo wel (o.a. van Verdronken Vlinder) maar in het algemeen hoor je er verder vrij weinig van terwijl onze zuiderburen ervoor in de rij staan. En nu op zaterdagavond bij PMT.

 

Mastje

PMT heeft zelf alles in eigen bezit. De eigen mast -de vorige was geleend vanwege de ondergrond- staat nu zelf te pronken op een hoogte van 100 meter. Bovenin hangen 8 breedbandantennes en een RVR-koppelbalk. Door de hoogte is de mast op kilometers al zichtbaar als  één rechte strakke paal.

 

Naast de mast staat een tent waar de zender zich bevindt. Een eigenbouw stuurzender, tussentrap van Elenos, de SR300, om vervolgens naar het eindvermogen te gaan van bijna 5 kW ook een Elenos.

 

Veldwerk

De studio staat zelf aan de rand van de tent waar een Soundcraft Spirit ES als mengpaneel de basis vormt. Door de vele marathons kan je de sporen van het zand en stof tussen de schuiven duidelijk zien. Aan beide kanten staan de 2 draaitafels van Skytec de TEC330 met Stanton500-naalden opgesteld.

 

Processing

Iets meer links staat een high-tec apparaat opgesteld van Denon de DN-HD2500. De soundprocessing is het zelfde al de vorige keer. Als hoofd staat een stukje software van Multimax met daarvoor een leveler van Symtrix 422.

 

Opeten aub

Ondanks dat ik geen trek heb wordt me een flinke speklap of karbonade aangeboden op de grote pan. Het kaliber hiervan is Duits en dan weet je het wel: groot en hij ruikt gigantisch lekker.

 

Verder wil ik het team nog bedanken voor de uitnodiging en tot de volgende keer.